0
U pripremi

FOTO: Twitter

BUFON REAGOVAO NA PRIČE O SUKOBU: Izmišljotinama pokušavaju da destebilizuju Juventus

Objavljeno: 24.04.18 u 19:19

Legendarni golman torinskog kluba Đanluiđi Bufon dematnovao je glasine da je nakon šokantnog poraza od Napolija napao saigrače, posebno Medija Benatiju.

Marokanski štoper etiketiran je kao vinovnik poraza od direktnog konkurenta za titulu, pošto u situaciji kofd gola nije ispratio Kulibalija koji je ostao neometan na skoku i glavom doneo pobedu gostima iz Kampanje.

Bufon ističe da su priče o sukobu samo pokušaj da se sa strane uruši atmosfera u timu i pred odlučujuće bitke destabilizuje Juve.

-To su ogovaranja i izmišljtine. Takve stvari su usmerene ka klubovima poput Juventusa koji nemaju slabu tačku. Oni pokušavaju da destabilizuju sredinu i potkopavaju sigurnost i jedinstvo unutar svlačionice. To je normalno, to se dešava od kada sam došao u Juventus. Niko u poslednjih 17 godina, od kada sam ja u Juventus nije imao pravo da upire prst u nekoga i okrivi ga za grešku i poraz. Dok sam ja kapiten ovog tima to se nikada neće dogoditi-, rekao je Bufon.

On se zatim posebn osvrnuo na Benatiju, sa kojim je po pričama imao žučnu raspravu posle utakmice sa Napolijem.

-Mehdi ima izuzetno poštovanje od strane igrača i zajedno je sa nama na istom cilju. Žao mi nje što sam primoran to da istaknem, jer je u pitanju neistinita kleveta i neophodno je da zaštitim ekipu i Medija, koji je sjajan momak. Izgubili smo pet važnih bodova u poslednjih nekoliko dana, ali smo i dalje prvi sa vrlo malom prednošću. Moramo da pokušamo da je zadržimo do kraja. To je naša dužnost. Predhononik 10 meseci je sa sobom nosilo ogromnu fizičku i emotivnu potrošnju, ali sada je ostalo još dvadesetak dana i moramo da dođemo do krajnje granice našeg potencijala. Ako su drugi bolji od nas, čestitaćemo im, jer u sezoni kada imate 38 kola na kraju uvek šampion uvek bude zaslužen- ističe legendarni Điđi.

Uprkos bolnom porazu u derbiju „stara dama“ i dalje drž stvari u svojim rukama. Do kraja prvenstva ostalo je još četiri utakmice ok kojih će dve biti posebno teške. Tu je i finale Kupa Italije.

-Meč sa Interom je odlučujući, ali i oni sa Bolonjom, Romom i Veronom će biti. Onda Kup Italije… Pred nama je 20 dana tokom kojih ćemo morati na teren da vratimo želju i sportski bezobrazluk. Svi moramo da budemo ujedinjeni. Ako, ne bićemo u rukama naših protivnika i onih koji su u nekoliko trenutaka naših teškoća uvek pokušavali da stvore probleme sa neosnovanim vestima, ali nikada nisu uspeli. U svakom slučaju nadam se da ćemo u narednih 20 dana uspeti da budemo pravi Juventus-, rekao je Bufon.

Juventus u subotu može da napravi možda i ključan korak ka novom Skudetu, kada od 20.45 gostuje Interu na Đuzepe Meaci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter