in , ,

DŽIKIĆ OTKRIO: Budućnost ima realne probleme za učešće u Evroligi!

Budućnost je ispunila sve preduslove za igranje u Evroligi kada je reč o onim na parketu.

Sada je red na čelnike da povuku prave poteze kako se ne bi desilo isto što i Ciboni pre nekoliko sezona.

Već je svima jasno da je Podgoričani imaju veliki problem za dobijanje licence od strane evropskog takmičenja, ali daleko od toga da je nerešiv. Prvo i osnovno jeste kapacitet hale ‘Morača’ koji će morati da bude proširen kako bi se u njemu igrali evroligaški mečevi.

– Postoje preduslovi za naše igranje Evrolige, ali i realni problemi. Pre svega to se odnosi na uslove igranja u našoj dvorani, u Morači. Dvorana nekako mora da dođe do 5.000 sedišta, to je osnovni preduslov za igranje s najboljima. S druge strane, prema onome što ja znam, pronalaženje materijalnih uslova neće biti lako, ali je izvodljivo. Ekipa mora biti bolja da bi bila konkurentnija. Sledeći potreban korak je dizanje organizacije kluba na nivo koji zahteva Evroliga – organizacija utakmica, tiketing, marketing, sve ono što zovemo ‘košarkom izvan parketa’… U svakom slučaju, to je izazov za klub, za grad, pa i za državu, rekao je za Germanijak trener Budućnosti.

loading...

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OSVETA SE SERVIRA HLADNA: Igrač kojeg je Manćini odbacio, skupo platio da bi igrao protiv njega – ali se isplatilo (VIDEO)

PREMIJER LIGA: Arsenal ubedljiv – ne da Evropu, remi Stouka i Barnlija