0
Odbojka

I DEFINITIVNO KRAJ: Stanković okončao bogatu reprezentativnu karijeru

Objavljeno: 20.04.18 u 18:26

Iako je selektor odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić pokušao da ga ubedi da barem na još neki periodu odloži povlačenje iz nacionalnog tima, Dragan Stanković (32) je ipak ostao pri svom stavu.

Doskorašnji kapiten „orlova“ je još nakon osvajanja bronze na predhodnom Evropskom prvenstvu nagovestio ovakav epilog, a danas je njegovo definitivno povlačenje iz reprezentacije potvrdio i selektor Grbić.

-Razgovarao sam još jednom sa Draganom na temu reprezentacije, ali me je uverio da stavlja tačku na svoju reprezentativnu karijeru. Nedostajaće nam Gagi pre svega kao čovek, ali i kao kapiten i igrač. Zahvalio bih mu se i ovom prilikom na svemu što je dao i što je uradio za reprezentaciju. Drago mi je što je završio reprezentativnu karijeru sa bronzom iz Krakova. Krivo mi je, ali poštujem njegovu odluku-, rekao je Grbić za „Žurnal“.

Iskusni srednji bloker bio je uzdanica tima Srbije više od decenije, najveći uspesi su mu svakako titula Evropskog šampiona 2011. godine iz Beča, kao i istorijsko osvajanje Svetske lige 2016. godine u Krakovu.

Uz to Stanković je sa reprezentacijom osvajao četiri evropske i jednu svetsku bronzu, kao i četiri srebra i broznu u Svetskoj ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter