2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: BUDUĆNOST VOLI

ŠIROM IM OTVORILI VRATA: Ukoliko ‘Morača’ ne zadovolji kriterijume Evrolige, Budućnosti ima rezervnu opciju u regionu!

Objavljeno: 17.04.18 u 14:34

Uprkos tome što su na terenu izborili nastup u Evroligi, košarkaši Budućnosti i dalje čekaju amin iz Barselone ne bi li i zvanično postali deo najelitnijeg evropskog tamičenja za narednu sezonu.

Da bi se to i dogodilo podgorički klub mora da maksimalno sredi situaciju u klubu, priloži finansijske grancije, uredi svoju dvoranu po propisima Evrolige.

Upravo je ovo poslednje čini se i najveći „kamen spoticanja“, pošto dvorana „Morača“ u kojoj novi šampion Jandrana nastupa ima za oko 1000 stolica manji kapacitet od zahtevanog (5000).

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan uverava da će Budućnost rešiti i taj problem, pošto u dvorani postoji dovoljno prostora da, kako on kaže, se postavljanjem novih tribina dođe i do brojke od 6000 stolica, ali ukoliko ni to ne prođe Podgoričani sada imaju i allternativno rešenje.

Naime, kako prenosi makedonski portal “sportmedia.mk“ crnogorski tim bi svoje mečeve Evrolige mogao da igra u Skoplju, u dvorani „Jane Sandanski“ gde kao domaćin nastupa ekipa MZT-a.

Prema pisanju pomenutog portala vrata ove dvorane biće „širom otvorena“ za košarkaše Budućnosti ukoliko se adaptacija „Morače“ na završi do konačnog roka za licenciranje.

Hala „Jane Sandanski“ otvorena je u leto 2014. godine i u potpunosti ispunjava sve kriterijume Evrolige, sa 6.500 sedećih mesta. Takođe nalazi se u blizini skopskog aerodroma, a računa se i na veliko interesovanje publike kako iz Crne Gore, tako i iz Makedonije da guživo gleda najbolje klubove kontinenta.

Pomenuti portal prenosi i informaciju da je bivši predsednik skopske opštine “Aerodrom“ Ivica Konevski posetio Podgoricu, gde je bio gost predsednika Budućnosti Dragana Bokana tokom finalne serije plej-ofa ABA lige, što dodatatno potkrepljuje ove priče.

0
0

2 Komentara

  1. A U STVARI NE MOZEEEE. JER PO PROPOZICIJAMA DA BI MOGLI DA IGRAJU U DRUGOJ HALI, MORAJU ODIGRATI NEKU UTAKMICU U PRETHODNOJ SEZONI ODNOSNO U OVOJ TEKUĆOJ, MORALA JE DA BUDE PRIJAVLJENA KAO HALA MATIČNA. KAKO TO NIJE TEŠKO ĆE ONI U EL, POGOTOVO ZATO STO SE NE PRIZNAJU MONTAZNE TRIBINE KAO MESTA.. SVAKA CAST ZA POBEDU ALI EUROKUP JE NJIHOVO MESTO…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter