5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘OVO JE BRUKA, JOŠ JEDNA U SERIJI’: Ponovo se oduzimaju bodovi Zvezdi i Partizanu?! (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.18 u 11:15

Predsednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Žarko Stevanović najavio je mogućnost novog oduzimanja bodova ‘večitim’ rivalima’.

Bakljade su postale ‘redovne’ i bez njih ne može više da se zamisli nijedan ‘večiti’ derbi, a izgleda ne može ni bez nereda, tuče, lomljenja i paljenja stolica, pražnjenja tribina i bezbroj policajaca.

Na ovom 157. derbiju smo mogli da vidimo i džak od balona u obliku muškog polnog organa što je presedan i nešto do sada neviđeno.

Sveopšti utisak je da je viđena još jedna velika bruka, a to mišljenje deli i Žarko Stevanović, predsednik Discipliske komisije FSS.

– U četvrtak je redovno zasedanje komisije, do tada mogu samo izneti lični utisak formiran na osnovu TV prenosa – bruka! Još jedna u seriji, koja baca senku ne samo na sport u Srbiji – rekao je Stevanović za „Alo“.

– Subotnje scene potvrdile su da je to širok društveni problem. Svi napori Saveza su se, nažalost, pokazali bezuspešni. Mehanizmi kojima raspolažemo iscrpljeni su, a pomaka, eto, nema“, konstatovao je i potom ponovio mnogo puta iznet stav, ne samo kada je on u pitanju, da problemom huligana mora da se pozabavi država, jer je i suviše ozbiljan da bi ga rešila fudbalska organizacija. To je, da se razumemo, moj lični stav.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

Crvena zvezda i Partizan već su kažnjeni oduzimanjem sa po dva boda u prvom delu sezone od strane FSS, a ne bi čudilo da se ista sankcija ponovi i u plej-ofu.

– Ne, nisu kažnjeni zbog rata saopštenjima, kako su to mediji predstavili, već zbog klevete u njima. Jer, možete da objavite i hiljadu saopštenja, a da nikoga ne uvredite. Do sada nismo oduzimali bodove klubovima, a postoji mogućnost i takve kazne – najavio je Stevanović.

– Ako bismo tako postupili, onda bismo svi zajedno morali da se zapitamo: ‘Zbog koga se igra?’ Kažem, ovo je širok socijalni problem s kojim fudbalska organizacija ne može sama da se izbori – ponovio je Stevanović.

Na kraju, zaključak sa gorčinom…

– Mnogo volim fudbal, živeo sam za to da odem na utakmicu, da se pohvalim da sam bio i jedva čekao sledeću, ali to vreme je prošlo. Sad mnogo mladih ljudi, fudbofila, ne želi da ide na utakmice jer strahuje od povrede. Stadionu su postali poligon za iživljavanje. I to, nažalost, isuviše dugo traje. Ne vidim da je učinjen dodatni napor da se problem reši. Stojimo u mestu – poruka je Žarka Stevanovića.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

0
0

5 Komentara

  1. Hoće Partizan da izbace iz Evropskih kupova.To im je cilj. I prvi put Zvezda je trebala da bude kažnjena oduzimanjem većeg broja bodova od Partizana zato što
    su imali veći broj saopštenja i napada na FSS i Partizan. Sad hoće ponovo daih izjednače za bruku koja se dešavala na njihovom stadionu

    0
    0
    Odgovori
  2. Проблем са навијачима се решава веома лако. За неколико дана, ако постоји воља да се реши. У Србији очигледно воље нема јер би се увођењем реда многи морали одрећи користи. Енглези су имали веће проблеме од нас и једноставно су подвукли црту и решили проблем. Сада су као у позоришту.

    0
    0
    Odgovori
  3. Koji crni Zarko Stevanovic pa da li je pocistio u svom dvoristu? Da li javnost zna koji cirkus se desava u Kragujevackom fudbalskom savezu koji je ogrezao u kriminal i korupciju.Sta mu se desava po okruznim ligama i zonama tu samo jos tenkovi i borna kola ne ulaze u svlacionice kod sudija i gostujucih fudbalera..Prvo kriminalce iz FSS treba pohapsiti pa ce se lako resiti sa izmanipulisanim olosem na tribinama.

    0
    0
    Odgovori
  4. Bolje i baloni nego ubistvo na trebinama raketnim pistoljem 1999 godine. Veci pretres prilikom ulaza i oduzimanje pirotejnickih sredstava( baklji petardi nozeva pistolja itd)

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter