0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NENAD ČANAK: Partizan uvek napada trofej, Brajma potpuno drugačiji od ostalih

Objavljeno: 17.04.18 u 15:14

Košarkaši Partizana svoje takmičenja u Superligi Srbije započinju u četvrtak, duelom sa ekipom Vojvodine u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Ovim povodom javnosti se obratio i trener crno-belih Nenad Čanak, koji ističe sa je Superliga specifično takmičenje u koje ekipe ulaze u potpuno trugačiem momentu i raspoloženju.

-Superliga je specifično takmičenje, ekipe ulaze u potpuno drugačijem trenutku. Zvezda koja je odigrala najviše utakmica je emotivno istrošena, FMP i Partizan su odigrali svoje utakmice početkom marta, možda su ekipe iz KLS jedine u optimalnom stanju-, rekao je Čanak.

Trener Partizana smatra da je domaći šampionat pomalo i potcenjem od strane javnosti, ali i da će njegov tim napasti i na drugi trofej u sezoni.

-Superliga kao liga zaslužuje više respekta nego što ima. Ima ednog evroligaša, još tri tima iz ABA lige, dosta mladih, talentovanih, kvalitetnih igrača. Što se Partizana tiče – deluje kao fraza ali mi imamo obavezu da napadnemo trofej. Daćemo sve od sebe, pripremili smo se najbolje koliko smo umeli-, rekao Čanak.

Nakon završetka sezone u ABA ligi za Partizan je usledila duža pauza, tokom koje su forme održavali prijateljskim utakmicama. Na turneji u Crvnoj Gori usledili su i neki porazi, koji se nisu dopali šefu struke crno-belih.

-Nijedan poraz nije prijatan, nije ni planiran. Porazi su došli od ekipa koje su igrale slabije od nas, to je razlog da se uključi alarm. Bolje je da se ovo desilo sada, nego tokom lige-, kaže Čanak.

Partizan je pred takmičenje u domaćem šampionatu dobio i pojačanje u vidu Amida Brajme, košarkaša koji nastupa na poziciji centra.

-Igrač koji je drugačiji od ostalih koje imamo na ovoj poziciji. Mnogo je vertikalniji. Juče je prvi put trenirao sa nama. Pokušaćemo da sa njime obezbedimo kontrolu skoka, pojačamo odbranu. Videćemo hoćemo li uspeti- poričio je Čanak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter