4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NE ZABORAVLJA PARTIZAN: U Humsku stigao gost koji u srcima Grobara zauzima posebno mesto! (FOTO)

Objavljeno: 17.04.18 u 16:12

Jedan od najboljih i najomiljenijih fudbalera u novijoj istoriji crno-belih, Almami Moreira, posetio je danas stadion u Humskoj na kojem je nastupao četiri godine.

Popularni „doktor Mo“ jedan je od trojice stranaca (Dijara, Žuka, Moreira) koje je tadašnji sportski direktor Ivan Tomić doveo 2007. godine u klub, a koje navijači Partizana smatraju među najzaslužnijima za uspostavljanje visegodišnje dominacije njihovog kluba u sprskom fudbalu.

Bivši reprezentativac Gvineje Bisao je tokom perioda u kojem je nosi crno-beli dres u potpunosti pridobio srca navijača, a očigledno da je i njegovo srce „ostalo“ u Beogradu.

FK Partizan

Almami Moreira rešio je da danas poseti svoju drugu kuću, gde su ga ugostili Miroslav Đukić, koji je bio trener u momentu kada je vezista došao u klub, ali i generalni direktor Miloš Vazura i potpredsednik Upravnog odbora prof. dr Vladimir Vuletić.

Sjajni plejmejker je na 120 utakmica postigao 27 golova uz 30 asistencija i bio član generacije koja se u sezoni 2010/2011 plasirala u grupnu fazu Lige šampiona.

Grobare je posebno kupio golovina protiv „večitog rivala“, ali i potezom uoči revan utakmice sa APOEL-om, u plej-ofu za Ligu šampiona, kada je uprkos porodičnoj tragediji i smrti majke izašao na teren i postigao pogodak za minimalnu pobedu srpskog šampiona, koja ipak nije bila dovoljna za plasman u elitu.

Morerija je sa Partizanom četiri puta bio šampion Srbije uz tri Kupa, u Srbiji je kratko igrao i za Vojvodinu, a tokom karijere nastupao je i za Standard Lijež, Hamburger SV, Dinamo Moskvu, Aveš, Dalijan Erbin i Salamanku.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter