U Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu na 5.000 metara. Održano je pet trka u kojima je učestvovalo 83 takmičara iz 13 domaćih klubova.

U konkurenciji seniora pobedio je Ervin Holpert (Nautički klub, Beograd). Srpski reprezentativac je na početku trećeg kruga imao olakšavajuću okolnost jer je Marko Tomićević diskvalifikovan. Jedan od najboljih srpskih dugoprugaša je promašio jednu bovu pa je trku morao da završi pre vremena. Holpert je liniju ciqa prošao u vremenu 21:32,2 minuta.


Najveća borba se vodila za srebrnu medalju. Njom se okitio Marko Subotić (Tisin cvet, Senta) – 21:57,3, sa nešto više od sekunde zaostaka trku je završio Mihajlo Subotić (Zorka, Šabac) – 21:58,6.

Dominaciju u konkurenciji seniorki potvrdila je Kristina Bedeč (Nautički klub, Beograd). Reprezentativka Srbije je trijumfovala vremenom 24:47,2. Najveću konkurenciju je imala u Sandri Polovini (Vojvodina, Novi Sad) koja je osvojila srebro – 25:31,7. Treća je bila Abigel Fewveši (Tisin cvet, Senta) – 26:17,5.

Titula najbrže juniorke u K-1 5000 pripala je Evi Barti (Tisin cvet, Senta), dok je najbrži junior Vojin Rudović (Vojvodina, Novi Sad). Zlatnim medaljama su se u konkurenciji kadeta okitili Tijana Jovićić (Nautički klub, Beograd) i Milan Zvekić (Begej, Zrenjanin).

Dušan Milošević (Zabrežje, Obrenovac) je najuspešniji junior, Petar Beronja (BSK, Borča) kadet u disciplini kanu jednoklek na 5.000 metara.