2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Blickrig Zvezde za pobedu u derbiju, titula na putu ka ‘Marakani’! (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.18 u 20:42

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su na svom stadionu protiv Partizana sa 2:1 u 157. večitom derbiju i tako stekli ogromnih devet bodova prednosti pred poslednjih šest kola šampionata.

Ekipa Vladana Milojevića pitanje pobednika rešila je praktično u prvom poluvremenu, gde su u potpunosti nadigrali večitog rivala i golovima Radonjića i Pešića u kratkom vremenskom intervalu bacili crno-bele u nok-daun, iz kojeg ovi nisu uspeli da se oporave.

Jedini pogodak za Partizan delo je Ognjena Ožegovića, koji je u 98. minutu sa bele tačke uspeo samo da ubleži poraz svog tima.

Crvena zvezda je od samog starta utamice krenula bolje, većinski imala loptu u svom posedu, uspostavila inicijativu i od prvog minuta se videlo da su raspoloženiji ušli u ovaj susret.

Sa druge strane crno-beli kao da su više podlegli pritisku, pošto čitavo prvo poluvreme praktično nisu postojali na terenu. Ekipa Miroslava Đukića nikako nije uspevala da poveže svoje redove, učestalo grešila u dodavanjima i jednostao nikako nije mogla da nešto duže zadrži loptu u svom posedu.

To je domaćin iskoristio da postepeno steže obruč oko gola Vladimira Stojkovića, ispred kojeg je od 20. minuta utakmice postalo jako vrelo.

Prvi zanimljiv detalj na utakmici viđen je u 17. minutu kada Slavoljub Srnić nije uspeo lepo da zahvati loptu koju mu je u kaznani prostor glavom prosledio Babić, sve nakon prekida koji je izveo Krstičić.

Svega minut kasnije usledila je erupcija oduševljenja na severnoj strani stadiona „Rajko Mitić“, nakon što je Nemanja Radonjić na majstorski način doneo prednost Zvezdi.

Akcija je počela od Pešića koji je prosledio loptu do Srnića, a ovaj se odlično zagradio leđima, pronašao Radonjića koji je odmerenim šutem spoljnim delom stopala od desne stative u ubacio loptu u gol, sa ivice kaznenog prostora.

Tri minuta kasnije usledio je novi šok za Partizan, pošto je Aleksandar Pešić iskotistio odličan pas u prostor El Fardu Bena i sa ivice peterca „bocnuo“ loptu preko Stojkovića za svoj 23. prvenstveni gol i vođstvo Zvezde od 2:0.

I posle vodećeg pogotka ekipa Vladana Milojeviča se nije povukla već je tražila šansu za još koji pogodak i potpuno dotuče grogiranog protivnika. Već u 25. minutu možda je moglo biti i 3:0, da je Ben bolje prihvatio loptu koju mu je Rodić spustio glavom nakon prekida Krstičića.

Odlični Nemanja Radonjić je nastavio da u prvom poluvremenu pravi probleme odbrani crno-belih i u 30. minutu je ponovo zapretio ali je Vladimir Stojković dobro intervenisao u ovoj situaciji.

Jedinu šansu u prvom poluvremenu gosti su imali u 39. minutu, kada je nakon prgravanja Tavambe gotovo iz mrtvog ugla pokušao Ožegović, ali je oprezan na prvoj stativi bio Borjan koji je lako pokupio ovu loptu.

U samom finišu prvog dela utakmice, tačnije u 44. minutu, Aleksandar Pešić se umalo asistencijom revanširao Benu, ali je napadač sa Komora loše reagovao u petercu na oštar centaršut svog saigrača sa desnog krila.

Početkom drugog poluvremena doneo je nešto mirniji, sporiti ritam, gde je i Partizan malo došao do nešto značajnijeg poseda lopte, a Miroslav Đukić je probao da razmrda svoju ekipu uvođenjem Zorana Tošića umesto mladog Đerleka.

Ovo je malo pokrenulo gostujući tim koji je uspeo da dođe do kakve takve igre, prenese težište igre na protivničku polovinu ali ne i da stvori neku ozbiljniju šansu pred golom Milana Borjana.

Zvezda je u nastavku značajno je usporila ritam, skoncentrisavši se pretežno na čuvanje stečene prednosti i to su radili prilično dobro.

Crno-beli su možda i najbolju akciju iskreirali u 75. minutu, kada je Janković dobro ostavio loptu Ožegoviću na 12-13 metara od gola, ali ju je ovaj poslao visoko preko prečke.

Narednu veliku šansu Partizan je imao tek u 87. minutu preko Zorana Tošića, koji je sjajno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara udaljenosti, sa desne strane, ali je Borjan maestralnom reakcijom sačuvao mrežu.

Gosti su u samom finišu utakmice ipak uspeli da dođu do počasnog pogotka, kojem je prethodio novi slobodan udarac Tošića.

Popularni Bambi je u sedmom minutu nadoknade odlično šutirao sa iste razdaljine kao i u prethodnom pokušaju, ali sa suprotne strane, Borjan je ponovo odlično intervenisao, odbio loptu do prečke, a nakon čega je Le Talek oborio Ožegovića.

Sudija Danilo Grujić je ovo okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu, koju je realizovao Ožegović i tako samo ubležio poraz večeras bledog Partizana.

Nakon pogotka usledilo je koškanje u kazenom prostoru crveno-belih, nakon kojeg su isključeni Donald i Suma, a ubrzo toga arbtar je označi kraj utakmice i početak slavlja Crvene zvezde.

 

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 2:1 (2:0)
/Radonjić 18, Pešić 23 – Ožegović 98/

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Le Talek, Babić, Rodić – Krstičić, Jovičić – Srnić (od 90. Adžić), El Fardu Ben (od 93. Milijaš), Radonjić (od 81. Donald) – Pešić.

Partizan (4-4-2): Stojković – Vulićević, N.R. Miletić, Marković, N.G. Miletić – Đerlek (od 53. Tošić), Pantić, Zdjelar, Janković (od 88. Suma)- Ožegović, Tavamba (od 81. Ivanović).

0
0

2 Komentara

  1. Drugi gol nije dao Pesic vec Srnic iz ofsajda. Drugo poluvreme, ha,ha, cigani su cigani zaista. Prepali se zlezdasi Djukicevog Partizana pa surovo igraju odnosno rade sve osim sto igraju fudbal.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter