0
Ostali sportovi

REAKCIJE NA ŽREB: Lino Červar: I Srbija ima pravo da se nada plasmanu na EP

Objavljeno: 12.04.18 u 22:19

Kvalifikacije za rukometno Evropsko prvenstvo doneće nove dvoboje Srbije i Hrvatske, a prvi komentar na današnji žreb stigao je iz redova naših zapadnih suseda.

Pored Hrvatske i Srbije u grupi se nalaze i Švajcarska i Belgija, a selektor „kockastih“ Lino Červar smatra da njegova ekipa mora krajnje ozbiljni pristupiti svakom od protivnika ne bi li došli do cilja.

-Kvalifikaciona grupa sigurno nije lagana i moramo ozbiljnim pristupom i angažmanom potvrditi odlazak na naredno veliko kontinentalno takičenje. Protivnici poput Srbije ali i Švajcarske i Belgije takođe žele plasman na Euro i imaju pravo da se nadaju pozitivnom ishodu kvalifikacija. Činjenica da će to biti prvenstvo s 24 ekipe, jer se baza kvalitetnih i konkurentnih reprezentacija proširila, potvrđuje kako je evropska smotra i dalje najkvalitetnije rukometno takmičenje“, rekao je Červar.

Kvalifikacije počinju u oktobru ove godine, prvenstvo će se igrati od 10. do 26. januara u tri države: Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

Plasman na EP obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter