0
Evropske lige

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

‘TRANSFER DOPING’: PSŽ mora da vrati Mbapea u Monako

Objavljeno: 11.04.18 u 19:18

Istraga agenata UEFA oko transfera Nejmara u PSŽ i dalje traje, a 20. aprila bismo mogli da dobijemo neke od odgovora.

Naime, agenti UEFA su nezvanično istragom saznali da su računi prihoda ‘svetaca’ napunpani i da nemaju opravdanje za kršenje finansijskog fer-pleja kupovinom Nejmara za ogromnih 222 miliona evra. PSŽ je prošlog leta potrošio 238 miliona evra na pojačanja, a zaradio je svega 93, 4 miliona evra, a pravila UEFA su jasna, rashodi mogu za samo 30 miliona evra da budu veća od profita. Takođe, sumnja se da je ‘finansijski doping’ urađen preko firme ‘Qatar Tourism Authority’.

UEFA je već kažnjavala timove zbog ‘finansijskog dopinga’, a one su iznosile 60 miliona evra i smanjenje rostera sa 25 na 23 igrača. Takođe, pored novčane kazne postoji mogućnost zabrane dovođenja igrača.

Najveću cenu kazne PSŽ-u mogao bi da plati Kilijan Mbape, tinejdžer koji je za pet miliona evra pozajmljen ‘svecima’ od strane Monaka uz klauzulu da on ovog leta potpiše ugovor u Parizu za 185 miliona evra. Naime, on bi već u junu mogao da se vrati u Monako i ostane na Azurnoj obali.

Jedini spas za vlasnike PSŽ-a Al Tanija i Al-Kalafija kako bi izbegli kaznu jeste da vrate Nejmara u Barselonu ili ga prodaju Realu. Tako bi opravdali finansije i zaradili za otkup ugovora francuske zvezde Mbapea.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter