0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SAŠA ZDJELAR PRED PRVI ‘VEČITI’ DERBI: Kako planira da proslavi gol i šta će reći Zvezdinom Benu posle utakmice…

Objavljeno: 11.04.18 u 13:22

Vezista Partizana izjavio je da nema nikakve emocije prema ‘Marakani’ i da trka u Superligi nije završena, te da će Partizan veruje u titulu uoči gostovanja Crvenoj zvezdi.

Počinje plej-of. Još je sedam bitaka do kraja ovosezonskog rata za titulu šampiona Srbije i toliko željeno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zvezda ima ozbiljnu ‘pol-poziciju’ sa šest bodova više od najvećeg rivala Partizana, ali koji ne samo da ne želi da se preda, već i najavljuje da veruje u odbranu naslova prvaka.

To je poručio i Saša Zdjelar na druženju sa novinarima na SC ‘Teleoptik’ u Partizanovoj bazi ‘Zemunelu’.

– Utakmica za mene lično je kao i svaka druga. Ok, derbi je, postoji naboj, odlučuje o mnogo stvari, ali mi ćemo tokom nedelje se pripremiti što bolje. Da sam malo mlađi možda bih to malo emotivnije doživljavao. Ovako, moram da budem i pametan, da igram smireno. Ok, navijam za ovaj klub i volim ga, ali moramo da idemo minut po minut. Borba će trajati 90 minuta i spremićemo se što bolje za njih – izjavio je Saša Zdjelar.

Vezista crno-belih odigraće u subotu od 18:30h na stadionu ‘Rajko Mitić’ svoj prvi ‘večiti’ derbi i ističe da je veoma teško sačuvati mir pred najveću svetkovinu srpskog fudbala.

– Teško je sačuvati mirnu glavu. Svi živimo u istom gradu i svi znaju da sledi derbi, pitaju… Za nas je utakmica možda i najbitnija u sezoni. Ne možeš da se sačuvaš od toga. Svako kontroliše emocije kako ume.

Ne razmišlja o igri rivala, koliko o svom timu.

– Oni su u boljoj poziciji, imaju plus šest. Ali u derbiju ne možeš o tome razgovarati pre početka meča, to je moje mišljenje. Bukvalno jedna greška može da promeni celu utakmicu. Da li u ofanzivi ili defanzivi, to se nikad ne zna. Gledao sam neke njihove utakmice, bili su jako ofanzivni, ali ne znam da li će takvi biti i u subotu.

– Nemaju pojedince koji odskaču, nekoliko igrača je dalo dosta golova, ali sve to tim napravi. Nema igrača kao što su prošle sezone bili Leonardo ili Đuka (Uroš Đurđević, prim. aut.) kod nas da bi napravili razliku – rekao je Zdjelar.

FOTO: STARSPORT

Do pre samo par meseci je delio svlačionicu sa El Fardu Benom u Olimpijakosu iz Pireja, sa kojim je zajedno već letos dobio Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sada će se naći na različitim stranama u velikom derbiju srpskog fudbala.

– Nisam se čuo sa Benom. Samo smo bili u kontaktu kada je došao u Beograd, tada sam ja bio povređen i trebalo je da se vidimo, ali nismo. Posle su krenule utakmice, obaveze… Videćemo se tek na utakmici kada izađemo na teren. Moramo da budemo mirni i on i ja, nema razloga za dalju konverzaciju. Posle derbija ili će on mene zaje*avati ili ja njega, videćemo – rekao je uz osmeh zadnji vezni srpskog šampiona.

– Igra dobro, daje golove. U poslednjem kolu je dao čak dva gola. Pokazuje ono što sam rekao kada je došao u Srbiju, da je dobar igrač. Partizanu je već dao dva gola u dresu Olimpijakosa, ja ću sada dati sve od sebe da ne postigne nijedan.

Očekuje i nada se punoj ‘Marakani’, ali neće podleći atmosferi na našem najvećem stadionu, barem tako kaže.

– Prema tom terenu nemam nikakve emocije. Lepo mi je da igram tamo, atmosfera je dobra, ali nemam nikakvih emocija.

Da li i pored velikog zaostatka u Humskoj veruju u titulu u Superligi Srbije?

– Naravno da verujemo u titulu. Ima još sedam utakmica do kraja, sve je otvoreno. Tek počinje prava trka, ekipe koje su u plej-ofu imaju dovoljno kvaliteta da uzimaju bodove jedni drugima.

A ako bi dao gol, zna kako će ga proslaviti. Neće biti nikakve poruke ispod dresa, iako je pred novinare na ‘Teleoptiku’ izašao u majici za jednog momka za kog je skupljana pomoć putem SMS poruka.

– Svi maštamo da damo gol u derbiju, ali ne bih se bunio bilo ko da ga postigne, a da dobijemo. Ako ja budem strelac, sigurno ću ga proslaviti sa navijačima. I onda ću zvati Bena – zaključio je Saša Zdjelar.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter