Doskorašnji prvi čovek srpskog vaterpola neće biti u konkurenciji za predsednika na sutrašnjoj Skupštini VS Srbije.

Milorad Krivokapić na čelu našeg vaterpola je bio od 2014. godine, a pred novo okupljanje Skupštine je najavio da neće biti na listi kandidata za novog predsednika.


– Odlučio sam da ne budem kandidat za predsednika. Vreme je da u nimalo lakom vremenima rukovođenje preuzmu mlađi ljudi – kaže Krivokapić.

– Preuzeo sam sa saradnicima organizaciju u teškom trenutku. Kadrovski je bila slaba, dugovi ogromni, posebno prema igračima. Sada mogu da kažem da sam ponosan na urađen posao. Pre svega ogromna je bila pomoć države. Konačno imali smo i važne sponzore bez čije pomoći bi teško realizovali sve planove.

Ponosan je na rezultate koje je, pre svega, ostvarila muška reprezentacija Srbije na čelu sa Dejanom Savićem.

– Šta je uradila reprezentacija sa selektorom Savićem ne treba da govori, osvojili su sve. Godinama najbolja ekipa Srbije. Vratili smo žensku reprezentaciju, jačali mlađe selekcije. Organizovano je nekoliko velikih takmičenja u našoj zemlji, Evropsko u Beogradu će se pamtiti. Prema igračima je vraćen veliki deo dugova. Istina finansijskih problema ima i sada i verujem da će nove snage naći način da se izbore sa tim. Pokušali smo da pomognemo klubovima koliko je to moguće. Negde je to bilo lakše sa samoupravom negde teže.

Iako se neće kandidovati, ponudio je svoju pomoć nasledniku koji bude izabran.

– Imao sam punu podršku u samom savezu pre svega u generalnom sekretaru Marijanu i Kancelariji, verujem da svi možemo da budemo zadovoljni proteklim četvorogodišnjim periodom. Ko god da bude bio predsednik moći će da računa na moju pomoć ukoliko bude bila potrebna – rekao je Krivokapić.

Skupština VSS biće održana 24. aprila u Beogradu.