0
Auto Moto

JAVIO SE I KIMI: Uradio sam svoj posao…

Objavljeno: 09.04.18 u 23:14

Druga pobeda u sezoni Sebastijana Fetela ostala je u senci incidenta iz boksa italijanskog tima, kada je Kimi Raikonen tokom trke za Veliku nagradu Bahreina sticajem nesrećnih okolnosti slomio nogu mehaničaru Frančesku Cigariniju.

„Ledeni Finac“ je krenuo nakon zamene guma ranije nego što je trebalo, pa je tom prilikom udario i Italijana, koji je prošao sa prelomom noge.

Dan kasnije, oglasio se i sjajni vozač:

– To je bila nesreća… Nadam se da će se uskoro vratiti. Želim mu brz oporavak Moj posao je inače da krenem kad vidim zeleno svetlo, što sam i uradio. Za problem sam saznao tek kasnije. Moramo da ispitamo zašto je došlo do incidenta, istakao je Raikonen, koji je trku završio u 36. krugu.

 

Prema trenutnim infomacijama, krivica za ovaj nemili događaj ide na „dušu“ svetlosnog sistema, koji je napravljen tako da u momentu kad detektuje da su matice na sva četiri točka čvrsto zategnute pokaže zeleno svetlo u cilju bržeg vraćanja vozača u trku.

Nije poznato zašto je Cigarinijev tim toliko kasnio, pa su ostali mehaničari već odradili promenu, dok oni nisu stigli ni da odvrnu bar jednu maticu.

Istraga je u toku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter