0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PROMENE U ČAČKU: Nakon bolnog poraza, Borac ostao bez trenera

Objavljeno: 08.04.18 u 18:50

Dugogodišnji trener Čačana Raško Bojić završio je misiju nakon eliminacije u polufinalu fajnal-fora ABA lige 2.

Košarkaši Borca odigrali su odlično u ligaškom delu Druge ABA lige, kao i u Košarkaškoj ligi Srbije, ali se usled problema sa povredama i, očigledno, pritiska koji je ‘pojeo’ ekipu, poraženi su u polufinalu fajnal-fora čiji su bili domaćini.

Zbog toga je trener čačanskog tima Raško Bojić odlučio da se povuče. Evo kako je odbrazložio svoju odluku.

– Zbog velikih očekivanja, kako nas u klubu tako i košarkaške javnosti u Čačku, zbog pozitivne atmosfere koja se stvarala tokom sezone i koja je kulminirala pred završni turnir ABA 2 lige, u našoj dvorani, a pošto smo doživeli poraz, kod mene je došlo do emotivnog pražnjenja. To me je i prelomilo da se odlučim na ovaj korak.

– U Borcu sam u kontinuitetu devet godina, pre toga dva puta po jednu sezonu, računajući i ostala zaduženja u klubu sam preko dve decenije… Mi smo u poslednjem periodu bili dva puta prvi, tri puta drugi u KLS, imali smo četiri učešća na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, jedan osvojen srpski kup. Sve to me čini ponosnim jer naš trud nije bio uzaludan. Vrhunac je bio plasman, učešće i prvo mesto u ABA 2 ligi.

– Nakon poraza od Krke možda je bio pravi trenutak da neko novi dođe na kormilo Borca i donese novu energiju. Ekipa mora da se uzdigne i kroz Superligu obezbedi novo učešće u ABA 2.

Borac sezonu nastavlja u Superligi Srbije, a takmičiće se u grupi A sa Crvenom zvezdom, Mega Bemaksom, Zlatiborom, Tamišem i ekipom Mladosti.

U grupi B nalaze se: Partizan, FMP, Dinamik, Vršac, Metalac, Vojvodina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter