Britanski motociklista Kal Kračlou osvojio je Veliku nagradu Argentine, ali je senku na taj trijumf bacio sukob Marka Markeza i Valentina Rosija.

Kralčou, koji vozi za Hondu, do pobede na drugoj trci Moto GP šampionata je došao ispred Francuza Žoana Zarka na Jamahi i Aleksa Rinsa, Španca na Suzukiju.


Trka je bila skraćena za krug što zbog loših vremenskih uslova, što zbog čudnih odluka organizatora, a najveća iznenađenja, ali i uzbuđenja doneli su incidenti u kojima je bio Mark Markez.

Španski vozač Honde je već na startu pogrešio, pa bio kažnjen, zatim iz trke izbacio Aleksa Espargara, a zatim i Valentina Rosija, koji je pao sa motora, izleteo skroz sa staze, a zatim se vratio i završio trku na 19. mestu.

Zbog toga je popularni ‘doktor’ kasnije odbio da se rukuje sa Markezom i sigurno je da nas zato čeka još dosta uzbuđenja u nastavku šampionata.

Naredna trka vozi se 22. aprila za Veliku nagradu SAD, a trenutno je prvi u generalnom plasmanu Kračlou sa 38 poena ispred Andree Dovisioza iz Dukatija (25) i Zarka koji ima 28 bodova.