0
Ostali sportovi

KAJAK: Petrovićeva i Lagundžić u Barseloni

Objavljeno: 08.04.18 u 09:52

Srpski talenti Željana Petrović i Branko Lagundžić otputovali su rano jutros u Barselonu na evropske kvalifikacije za Olimpijske igre mladih (YOG) u Buenos Airesu.

Takmičenje u Španiji na programu je od 12. do 15. aprila a da bi izborili „vize“ za Argentinu moraju da budu među šset najboljeplasiranih takmičara, svako u svojoj kategoriji. Kako neke države imaju po dvoje predstavnika, u konačnom plasmanu za odlazak na YOG gledaće se boljeplasirani.

– Za nas je ovo novo iskustvo. S obzirom da se veslaju slalom koji nije naša disciplina, a i sprint koji nije na klasičnoj stazi, ne možemo da unapred govorimo o mogućem plasmanu. Trudićemo se, imali smo treninge u Srbiji, takođe i priliku da se oprobamo na identičnoj stazi u Sloveniji – kaže Lagundžić.
Petrovićeva je dodala:

– Jedva čekamo da stignemo, da vidimo kakva je staza. Verujem da ćemo da se snađemo i da srpski kajak prikažemo u dobrom svetlu.
Mladi kajakaši su u Španiju otputovali u pratnji trenera Petra Tatara. Oboje će se takmičiti u disciplini kajak jednosed. Takmičenja u sprintu su na programu 12. i 13, u slalomu 14. i 15. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter