1
Evroliga

TEŠKE REČI VLASNIKA PAO-A: Za mene je Obradović mrtav čovek

Objavljeno: 07.04.18 u 15:44

Prvi čovek Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos je u interjuu za “All Star Basket” dao intervju koji je podigao dosta prašine u Grčkoj.

Uprkos tome što je Želko Obradović doneo 23 trofeja atinskom kliubu, od kojih čak pet titula u Evroligi, rastanak srpskog stručnjaka sa grčkim velikanom nije protekao baš prijateljski.

Janakopulos nakon odlaska Obradovića u redove Fenerbahčea nije imao lepih reči za najtrofejnijeg trenera Evrope, koji je njegov tim učinio jednim od najvećih klubova na „starom kontinentu“, a u pomenutom intervjuu vlasnik PAO-a je pokušao da objasni svoj odnos sa srpskim stručnjakom.

– Dok je Obradović bio u Panatinaikosu bili smo dosta bliski i doživeli smo trenutke koji vezuju ljude. Ali kada mi je rekao 2012. godine da ne želi da ostane u klubu on je „umro“ za mene. Dokle god sam ja u Panatinaikosu, on će dolaziti u OAKA arenu kao gost-, rekao je Janakopulos.

Prvi čovek Panatinaikosa se nije složio sa konstatacijom novinara da klub nakon Obradovićeve ere ne može da pobegne od uticaja srpskog stručnjaka, niti da pronađe trenera nalik njemu.

–U potpunosti nisam saglasan sa vama da se uspesi Panatinaikoa poistovećuju sa Obradovićem. Uspeh je vezan za porodicu Janakopulos. A Obradović jebio sigurno najvažniji alat koji nas je vodio do uspeha. Ali uspeh je zasnovan na menadžmentu,timu,navijačima,- rekao je Janakopulos i dodao:

Ako pogledamo ekonomsku situaciju u klubu, razna dešavanja van terena, godine sa Pedulakisom na klupi, kao i poslednju godinu sa Paskvalom, mislim da smo čak i uspešnjiji nego što smo bili sa Obradovićem. Mislim da smo već našli novog Obradovića-, zaključo je Janakopulos.

0
0

1 Komentara

  1. Svi kažu koliko je titula osvojio sa Panatom, a što niko ne kaže koliko je brdo para uzeo od Panate, kad je Panata počeo finansijski da pada i on je odmah otišao, jer Obradoviću je samo para u glavi, taj bi otišao i u Albaniju da trenira samo da mu daju dobru lovu, jedan čisti materijalista-bez patriotskih emocija…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter