0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Fulham FC

‘SRPSKI FULAM’ JE APSOLUTNI HIT: Sad sledi pet odlučujućih koraka za PL i milione, Grujić ili Mitrović? (ANKETA)

Objavljeno: 07.04.18 u 19:25

Fulam se minimalnom pobedom protiv Šefild Venzdeja uključio u borbu za direktan plasman u Premijer ligu, a cela Srbija je uz naše predstavnike Slavišu Jokanovića i Aleksandra Mitrovića.

Januar 31. u ponoć pamtiće navijači Fulama dok su živi. Pozajmica Aleksandra Mitrovića u Anderleht je propala, a poziv trenera tima sa Krejven Kotidža Slaviše Jokanovića promenio je sve. Mitrogol se vratio na ‘ostrvu’, obukao belo-crni dres i sada se piše istorija.

Srbin je na 12 utakmica za Fulam postigao osam golova, izabran je za igrača meseca u Čempionšipi, a klub iz Londona se uključio u borbu za direktan plasman u Premijer ligu.

Posao četi Slaviše Jokanovića nije lak. Pet kola pre kraja Fulam je treći sa 78 osvojenih bodova, dva manje od mesta koje sledeće sezone vodi direktno u ‘elitu’. Vulvs je već overio prvo mesto i polako se priprema za duele sa Mančesterima, Liverpulom, Čelsijem i Arsenalom, a Kardif i Fulam vodiće žestoke bitke u preostalih 450 minuta, tačnije za Velšane 540 minuta.

Kardif, našeg Marka Grujića, ima dva boda više i utakmicu manje. Ali, daleko teži raspored u poslednjih 540 minuta. Kardif već u utorak ide na noge Aston Vili koja se bori za mesto u plej-ofu. Samo četiri dana kasnije pred Velšanima je novo gostovanje neugodnom Noriču. Lakši posao Marko Grujić i drugari bi trebalo da imaju 21. aprila kada im na noge dolazi ‘bezbedni’ Notingem, a onda slede nova dva gostovanja, u odloženom meču Derbiju koji se bori za plej-of i Halu koji bi do tad mogao da izbori opstanak, ali i da bude u nezavidnoj situaciji. Na kraju dočekuje Reding koji je u donjem domu i mogao bi to da mu bude meč za goli život.

Sa druge strane Fulam samo dva puta ide u goste. Već u sredu četa Slaviše Jokanovića dočekuje Reding, a za sedam dana bezbedni Brentford koji bi možda mogao da se uključi u borbu za plej-of. Najteži posao Mitrović i drugari će imati 20. aprila kada gostuju Milvolu koji se bori za plej-of, a onda slede mečevi sa davljenicima, to jest Sanderlendom koji će do tada čini se već biti trećeligaš i Birmingemom u gostima.

Po rasporedu i formi fudbalera Fulama, a pre svega Aleksandra Mitrovića može se reći da ćemo belo-crne sa Krejven Kotidža posle četiri godine ponovo gledati u Premijer ligi. Nadamo se zajedno sa sprskim tandemom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ko će direktno u Premijer ligu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter