1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda na krilima Bena ekspresno završila posao protiv Zemuna, na derbi sa +6 (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.18 u 18:58

Fudbaleri Crvene zvezde završili su prvi deo sezone ubedljivom pobedom, pošto su na domaćem terenu savladali ekipu Zemuna rezultatom 3:1 i obezbedila sebi šest bodova prednosti u odnosu na Partizan pred početak plej-ofa i „večiti derbi“ koji je na programu naredne subote.

Utakmica na nekarakteristično praznom stadionu „Rajko Mitić“ rešena je praktično u prvih 20 minuta, pošto je ekipa Vladana Milojevića već tada imala ubedljivih 3:0.

Sve je počelo u 4. minutu utakmie, kada je El Farud Ben postigao prvi od svoja dva pogotka na meču i to iz savršeno izvedenog slobodog udarca, sa oko dvadesetak metara udaljenosti od gola rivala.

Uprkos tome što napadač sa Komora nije uputio prejak udarac, lopta je sa tolikom preciznošću poletela ka donjem desnom uglu golmana Miloševića da ovaj nije uspeo da je sustigne i interveniše.

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak crveno-belih, pošto je već u 12. minutu Pešić duplirao njihovu prednost, nakon odlučnog pasa u prostor koji mu je prosledio Ben.

Nekadašnji napadač Atalante i Tuluza tako je pokazao da se polako vraća u formu, nakon jednog gogleterskog posta i stigao do svog 22 pogotka u sezoni.

Svega šest minuta kasnije Zemunci su potpuno nokautirani, pošto je El Farud Ben postigao i svoj drugi pogodak na meču, nakon odlične asistencile mladog Luke Ilića sa desnog boka.

Do kraja poluvremena domaći tim je usled visokog vođstva malo usportio ritam i na odmor se otišlo njihovim vođsvom od 3:0.

Početak drugog dela doneo je buđenje Zemunaca, koji su već na početku nastavka uspeli da smanje prednost Zvezde na 3:1.

Igrao se 51. minut kada sje Miljan Vukadinović lepo umakao iza leđa Le Taleku i iskoristio pravovremenu asistenciju Đenića da savlada Milana Borjana i da kakvu takvu nadu gostima da u nastavku možda nekim čudom mogu izbeći poraz.

Međutim takva čuda se na „Marakani“ ne dešavaju često i crveno-beli su sigurnom igrom do kraja sačuvali sigurno vođstvo, bez većih problema.

Zemuci do kraja utakmice nisu uspeli da ozbiljnije priprete lideru šampionata, a ni crveno-beli nisu previše srljali napred pa je utakmica završena rezultatom 3:1.

CRVENA ZVEZDA – ZEMUN 3:1

(Ben 4, 18, Pešić 12 – Vukadinović 51)

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Le Talek, Babić, Rodić (od 46. Frimpong) – Račić, Krstičić – Ben (od 74. Milijaš), L. Ilić (od 61. Adžić), Radonjić – Pešić;

Klupa: Supić, Frimpong, Jovičić, Milijaš, Adžić, Milić, Srnić

Zemun: Milošević – Luković, Cvetković, Vuković, Petković – Beljić (od 57. Ninkov), Kiso – Vukadinović, Lasickas, Simić – Đenić.

Klupa: Ostojić, Stanimirović, Asani, Marković, Ninkov, Milutinović, Podunavac.

0
0

1 Komentara

  1. Budimo realni! Ben je postigao dva gola, od toga jedan iz slobodnjaka (loše postavljen golman Zmuna) a drugi u Boaćijevom stilu, sa dva metra od gola a golman leži na zemlji! Šta je tu maestralno?! Olimpijakos nije ništa bolji tim od Zvezde a Ben je kod njih bio standardna rezerva celu prošlu godinu! Promenila su se 3 trenera u Olimpijakosu, pa niko ne može reće da su ga treneri „mrzeli“! Pratim Zvezdu od kraja ’70-tih i dobro znam ko je kakav igrač! Ben mi deluje trapavo, nema snage ni žestine u njegovoj igri! Sada dolaze 7 utakmica u plej-ofu, pa ćemo najbolje videti koliko Ben može! Ovih 7 utakmica će za njega biti diplomski rad!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter