0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Blickrig Lacija za prekid neverovatne serije Salcburga, Lajpcig nastavlja svoju evropsku bajku (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.18 u 23:02

Fudbaleri Lacija slavili su na svom „Olimpiku“ protiv ekipe Red Bul Salcburga rezultatom 4:2, u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope.

Rimljani su na ovom susretu imali dosta problema da ukrote austrijske „bikove“, koji su dva navrata stizali njihovu prednost, ali su na kraju uspeli da upišu pobedu zadovoljavajućom razlikom koja ih stavlja u ulogu favorita pred revanš.

Na ovaj način prekinuta je neverovatna serija Salcburga od 19 utakmica bez poraza u evropskim takmičenima, što je samo dve utakmice manje od rekorda Ajaksa od pre 20 godina.

„Nebesko-plavi“ su odlično započeli ovaj susret i već u osmom minutu došli do vođstva i to preko Senada Lulića, koji je iskoristio odličanu asistenciju Dušana Baste, nakon prodora sa desnog boka.

Srpski reprezentativac se našao u centru pažnje i u 30. minutu, ovoga puta u negativnom smislu, pošto je napravio prekršaj za jedanaesterac. Valon Beriša je bio siguran egzekutor najstrože kazne i tako poravnao rezultat na 1:1.

U samom finišu prvom poluvremena veliku šansu da vrati vođstvo Laciju imao je Sergej Milinkovič-Savić koji je slabo reagova na odličan centaršut Lulića, šutiravši neprecizno glavom sa ivice peterca.

Slično kao što je započeo utakmicu, domaćin je startovao i u nastavku i već posle četiri minuta igre u drugom delu došao do novog vođstva i to preko Marka Parola, posle asistencije Luisa Alberta.

Ipak Salcburg se nije predavao, već je u 71. minutu preko Takumija Minamina ponovo šokirao „Olimpiko“ i došao do novog poravnanja.

Odgovor Rimljana je usledio jako brzo i to u vidu dva brza pogotka, kojima su razrešili pitanje pobednika. Prvi je usledio u 74. minutu kada je Felipe Anderson na proigravanje Milinković-Savića doneo Laciju 3:2, a dva minuta kasnije Ćiro Imobile je postigao svoj 37. gol na 40. utamici ove sezone i postavio konačan rezultat utakmice.

Veliku pobedu večeras ostvario je i Red Bul Laipcig, koji je na svom stadionu salvio protiv Marseja sa 1:0, pogotkom Tima Vernera u nadoknadi prvog poluvremena.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE

RR Lajpcig – Olimpik Marselj 1:0 (1:0)
(Verner 45+1)

Arsenal – CSKA Moskva 4:1 (4:1)
(Ramzi 9, 28, Lakazet 23pen, 35 – Golovin 15)

Lacio – Salcburg 4:2 (1:1)
(Lulić 8, Parolo 49, Felipe Anderson 74, Imobile 76 – Beriša 39pen, Minamino 71)

Atletiko Madrid – Sporting Lisabon 2:0 (2:0)
(Koke 1, Grizman 40)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter