0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Nedović partijom karijere srušio Fener u Istanbulu!

Objavljeno: 05.04.18 u 21:30

Košarkaši Unikahe slavili su na gostovanju u Istanbulu protiv ekipe Fenerbahčea sa 99:91 u poslednjem kolu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Tim iz je Malage je do ove pobede došao nakon produžetka, a do nje ih je vodio fenomenalni Nemanja Nedović koji je večeras igrao pravu simultanku sa aktuelnim prvakom Evrope.

Srpski bek bio je najefikasniji akter utakmice, završivši je sa čak 31 poenom (6/8 za dva, 2/10 za tri) osam asistencija i četiri skoka. Ovo je ujedno i rekord Nedovića u Evroligi, dok je nedavno u španskom prvenstu prorotiv Gipuskue ubacio poen više.

Što se toka meča tiče, Unikaha je najvećim njegovim delom imala rezultatsku prednost koja je sredinom druge četvrtine iznosila i maksimalnih 38:20. Ipak do kraja poluvremena Fenerbahče je ovu prednost uspeo malo da upristoji i na veliki odmor se otišlo rezultatom 47:36 u korist gostiju.

Španski tim je i tokom trećeg kvartala uspevao da održi rezultatsku prednost i u poslednji desetominutni period prenese osam poena prednosti, ali se tim Željka Obradovića vratio u četrvrtoj četvrtini i poenima Kostasa Slukasa u poslednjoj sekundi izborio produžetak.

S obzirom na razvoj događaja na terenu očekivalo se da će Fener u dodatnih pet minuta slomiti rivala, međutim Nedović i drugovi to nisu dozvolili i na kraju upisali pobedu na jednom od najtežih gostovanja u Evropi.

Pored Nemanje Nedovića u pobedničkom timu istakao se i Adam Vaščinski sa 18 poena, a drugi srpski reprezentativac Dragan Milosavljević upisao je sedam poena, dva skoka i asistenciju.

Kod Fenerbahčea najefikansiji je bio Kostas Slukas sa 26 poena, a tome je dodao i sedam asistencija i pet skokova. Zapažen je bio i Džems Nanali sa 18 poena, dok je Marko Gudurić večeras ostao na samo četiri poena za 23 minuta na terenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter