0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Kao građaninu i pravoslavcu drago mi je da je odložen derbi

Objavljeno: 04.04.18 u 17:11

Fudbaleri Crvene zvezde sutra će u okviru poslednjeg kola prve faze Superlige Srbije, na svom stadionu dočekati ekipu Zemuna.

Crveno-beli žele da pobedom na ovom susretu, pred start plej ofa sačuvaju 12, odnosno nakon podele šest bodova prednosti u odnusu na Partizan, što bi im dalo veliku prednst pred dolučujućih sedam mečeva.

Uoči sutrašnjeg duela sa Zemunom na stadionu „Rajko Mitić“ javnosti se obratio Zvezdin trener Vladan Milojević, koji smatra da njegovu ekipu sutra očekuje vrlo nezgodan rival koji je u dobroj formi ovog proleća.

-Ovo je poslednja utakmica regularnog dela. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i podrže nas, pošto ulazimo na ciljni pravac. Dolazi nam protivnik za kojeg bez nekog velikog preterivanja mogu da kažem da je hit ovog prolećnog dela prvenstva. Zemun od prošle polusezone i ovaj nemaju baš puno dodirnih tačaka. Da se računaju samo prolećni bodovi, Zemun bi bio u vrhu tabele. To je ekipa koja ima izuzetno dobre pojedince, igrače koji su se vratili iz inostranstva. Igraju dobar, disciplinovan, agresivan fudbal. Interesantno je i da bolje rezultate postižu na strani nego kod kuće. Imaju jako dobru ekipu, to i pokazuju na terenu i uvek igraju na gol više. Mi moramo da izađemo i budemo ono što jesmo. Nadam se da će nam i vreme biti naklonjeno za jednu lepu fudbalsku predstavu-, rekao je Milojević.

Poslednje vreme šef struke crveno-belih imao je velikih poteškoća u sastavlajnju tima za utakmice, budući da su mu povrede desetkovale ekipu. Situacija nije idealna ni pred naredni susret.

-Neću moći da računam na Stojkovića koji ima parne kartone. Videćemo kakva je situacija sa Krstičićem, u trenažnom je procesu, ali videćemo… Vujadin je sve bolje, nadam se da će vrlo brzo i on biti u konkurenciji za prvi tim. Sve nas je obradovalo i to što je Mičel Donald počeo da trenira, i njega očekujemo da konkuriše za tim posle ove utakmice. Nećemo kalkulisati što se tiče žutih kartona. Iskreno, ni ne znam kojim igračima preti opasnost da propuste derbi. Spremaćemo se na najbolji mogući način. Razmišljamo samo o Zemunu, druge utakmice su daleko- rekao je Milojević.

Za razliku od kolege sa klupe Partizana, Miroslava Đukića, koji baš i nije oduševljen pomeranjem derbija (sa 11. na 14. april), trenera crveno-belih ova vest je veoma obradovala.

-Ljudi iz saveza su doneli takvu odluku, a meni je kao građaninu i pravoslavcu drago jer imamo pred sobom najveći hrišćanski praznik. Dešavalo se dok sam bio u Čukaričkom da smo imali odmah utakmicu u ponedeljak ili utorak. U Grčkoj se nije igralo, ipak su to dani koje treba provesti sa porodicama. Sa te strane – pozdravljam to pomeranje. A što se tiče trenažnog procesa, mi smo stalno spremni i spremamo se da igramo po redosledu takmičenja, kad god da je utakmica-, zaključio je Milojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter