0
Evropske lige

SUSRET SA BIVŠIM UČITELJEM: Gundogan se raduje duelu sa Liverpulom i Jirgenom Klopom

Objavljeno: 03.04.18 u 14:15

Fudbaler Mančester sitija Ilkaj Gundogan rekao je da očekuje uzbudljivi dvomeč sa Liverpulom u četvrtfinalu Lige šampiona i dodao da njegova ekipa ima veliki motiv pošto je od Liverpula pretrpela jedini poraz u Premijer ligi ove sezone.

-Siguran sam da će ove dve utakmice biti veoma uzbudljive. Biće atraktivne i na visokom nivou. Liverpul je jedina ekipa koja je uspela da nas pobedi u Premijer ligi, ali znamo zbog čega se to dogodilo. Povratak na Enfild će za nas biti veliki motiv-, rekao je Gundogan, preneli su britanski mediji.

Fudbaleri Mančester sitija igraju u sredu od 20.45 na gostujućem terenu protiv Liverpula, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona.

Liverpul je jedina ekipa koja je pobedila Siti u Premijer ligi, u januaru na Enfildu bilo je 4:3.

-Srećan sam što igram u ekipi koja može da se plasira u finale Lige šampiona. Možda to može da mi nadoknadi poraz iz finala 2013. godine (sa Borusijom Dortmund). To bi bio najbolji osećaj-, naveo je Gundogan.

Gundogan je igrao četiri godine u Borusiji, sa kojom je 2013. godine izgubio u finalu Lige šampiona od Bajerna iz Minhena sa 1:2. Trener Borusije tada je bio Jirgen Klop, koji sada predvodi Liverpul. Gundogan je rekao da je Klop mnogo uticao na njegovu karijeru.

-Došao sam u Dortmund iz relativno malog kluba (Nirnberg) i mučio sam se u prvih šest meseci. Bio sam pomalo stidljiv, nisam bio dovoljno hrabar za neke stvari, ali sam uspeo da napredujem. Nije bilo lako, sedeo sam na tribinama i na rezervnoj klupi. Bilo je teško, ali sam mnogo naučio. Jirgen je u tome odigrao važnu ulogu. Bilo je sjajno sa Jirgenom, osećam da smo duboko povezani-, rekao je Gundogan.

On je dodao da se dopisivao sa Klopom posle žreba za Ligu šampiona.

-Napisao sam mu: ‘Vidimo se uskoro’ i poslao sam mu smajlija, a on je odgovorio smajlijem. Mislim da smo obojica bili zadovoljni žrebom-, rekao je igrač Sitija.

U drugom četvrtfinalu u sredu od 20.45 igraju Barselona i Roma.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter