0
Ostali sportovi

PARTIZAN NE DA KLJUČEVE: Crno-beli ne žele da napuste SC ‘Voždovac’

Objavljeno: 03.04.18 u 18:56

Juče je Upravni odbor Vaterpolo kluba Partizan zaseo povodom zahteva Ustanove sportski centar ‘Voždovac’.

Doneta je odluka da crno-beli neće predati kopije ključeva svih prostorija koje se nalaze u predmetnom objektu, što je traženo od njih.

Upravni odbor je direktoru VK Partizan Tatijani Rakas naložio da kod nadležnog suda podnese tužbu radi utvrđivanja prava svojine na objektu.

Privredni sud u Beogradu je 23. maja 1997. godine, u skladu sa ranijim rešenjima IO Skupštine opštine Savski venac i Višeg privrednog suda, doneo Rešenje kojim se upisuje pripajanje Preduzeća SRC ‘Banjica’ Vaterpolo klubu Partizan, a istog dana Privredni sud u Beogradu je doneo Rešenje kojim se briše preduzeće SRC Banjica pripajanjem VK Partizan, te imovinu, sredstava prava i obaveze preuzima VK Partizan. Direktoru je naloženo i da se pokrene Upravni spor protiv Rešenja gradonačelnika Beograda od 22. decembra 2017, po kome Partizan svoj deo prostora na objektu treba da ustupi USC ‘Voždovac’ .

VK Partizan demantuje izjave predsednika SO Voždovac Aleksandra Savića, koji je izneo informaciju da su se Partizan i SO Voždovac dogovorili o uslovima daljeg korišćenja sportskog centra. Na sastanku gospodina Savića i predsednika Upravnog odbora Partizana Aleksandra Šoštara,kao ni na ranijim sastancima, nije bilo reči o imovini, već o sportskim pitanjima i problemima.

Aleksandar Šoštar se sa predstavnicima Opštine dogovorio da pravnici rešavaju pravna pitanja imovine.

Vaterpolo klub Partizan je za kratko vreme, od kada ima saznanje o Rešenju gradonačelnika o ustupanju svog dela prostora USC ‘Voždovac’ i o rezultatima spora između SO Voždovac i SO Savski venac, u koji nije bio umešan, bio maksimalno konstruktivan u iznalaženju adekvatnog rešenja svih spornih pitanja.

Interese Partizana će, u skladu sa Odlukom Upravnog odbora kluba, zastupati advokatske kancelarije: Milorada Panjevića, Danila Pašajlića, Tome File, Gorana Petronijevića i prof dr Dragoslava Slovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter