1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

KRITIKE DEJANA SAVIĆA: Igramo kao u NBA, samo bez para

Objavljeno: 03.04.18 u 15:47

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kritikovao je kalendar tekmičenja, istakavši da se igrači zbog lošeg rasporeda izloženi velikim naporima.

Dejan Savić je kalendar vaterpolo takmičenja uporedio sa onim u NBA ligi, gde igrači maltene iz večeri u veče igraju utakmice.

– Moram da budem kritički nastrojen prema ovom takmičenju, jer to nije u redu zbog odnosa prema igračima. Zanemaruje se njihovo psiho-fizičko stanje, kao da igramo NBA, ali bez njihovog materijalnog dodatka. U sezoni se odigra između 85 i 88 utakmica, a oporavak i bazične pripreme nisu isti kao kod drugih sportova – izjavio je Savić na konferenciji za medije u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

Srbija će prvu utakmicu na završnom turniru Evropa kupa u Rijeci odigrati u četvrtak protiv Crne Gore, dan kasnije se sastaje sa Francuskom, dok ih u subotu očekuje meč protiv domaćina Hrvatske.

Uprkos umoru koji je prisutacn kod igrača, Dejan Savić uverava da će svaki od njih dati svoj maksimum u pokušaju da se domognu borbe za medalju.

-Probaćemo da odigramo na visokom nivou i uđemo u borbu za medalju. Utakmica protiv Crne Gore je prilika za revanš zbog nedavnog poraza u Podgorici, protiv Francuske smo favoriti, dok nas pravi derbi čeka protiv Hrvatske- rekao je selektor Srbije.

Savić je istakao da u Rijeci neće moći da računa na Nemanju Ubovića, Savu Ranđelovića i Stefana Mitrovića, dok je zbog odmora van spiska Andrija Prlainović.

Kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović složio se sa slektorom Savićem u konstataciji da tim uprkos ne baš najboljoj situaciji i kadrovskim problemima ima obavezu da svaki meč ide na pobedu.

-Završnica je kratka i naporna, ali to ne umanjuje našu odgovornost da maksimalno predstavljamo reprezentaciju Srbije. Ovaj turnir gledam kao na priliku da se ne odmerimo sa nekim reprezentacijama sa kojima nismo igrali do sada. Španija mi je interesantno i voleo bih da zbog povratka Perona odigramo protiv njih. Grci i Hrvati su kvalitetni, ali pitamo se mi-, rekao je Filipović.

0
0

1 Komentara

  1. a gde si ti to jos trener osim u reprezentaciji, glavni problem si ti i sve losi rezultati idu tebi na dusu, sto pre smena.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter