0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda bila na ‘plus 15’, Mornar imao napad za vođstvo, ali su crveno-beli u finalu (FOTO)

Objavljeno: 02.04.18 u 22:55

U trećem odlučujućem meču polufinalne serije ABA lige Crvena zvezda je na svom parketu savladala Mornar  88:69 (26:19, 26:18, 16:19, 20:13) i plasirala se u veliko finale gde je čeka serija sa podgoričkom Budućnosti.

Prepuna dvorana ‘Aleksandar Nikolić’ bila je samo najava da će Mornar teško do senzacije u ‘majstorici’ polufinala ABA lige. Na krilima probuđenog Ročestija i fenomenalnog Dobrića, crveno-beli su do nogu potukli goste iz Crne Gore, mada je domaćin u jednom trenutku mogao da ‘prokocka’ 15 poena prednosti, pošto je dopustio Mornaru da se vrati u igru i ima napad za vođstvo. Ipak, usledila je ‘eksplozija’ crveno-belih, serija 10:0 ispucana iz ‘snjapera’ Ročestija i overa u vidu Dobrića za veliko finale sa ekipom Budućnosti koje startuje sledećeg vikenda, ali idemo redom…

Crvena zvezda je odlično otvorila meč šutem za tri poena, vezao je Dobrić dve, a potom i Ročesti za vođstvo 11:7. Ipak, Barani su u drugoj polovini prve četvrtine stigli do prve prednosti 15:14, ali je to samo razljutilo crveno-bele. Serijom 9:0 Crvena zvezda je povela sa 23:15. Šampion Srbije je na prvi odmor otišao sa vođstvom 26:19.

Četa Dušana Alimpijevića je odmah početkom druge četvrtine otišla na ‘plus deset’, a četiri minuta pre kraja prvog poluvremena bilo je i ‘plus 14’ za crveno-bele – 42:28. Tajm-aut Pavićevića probudio je gosti koji su serijom 7:0 naterali Alimpijevića da zatraži ‘pauzu’. Ona je prijala Zvezdi koja je preko Lesora i Dilana otišla na maksimalnih ‘plus 15’ – 52:37.

FOTO: STARSPORT

Treća četvrtina bila je možda i najslabiji period Crvene zvezde ove sezone u ABA ligi. Mornar je na krilima Vranješa uspeo da istopi prednost domaćina, a utakmicu su totalno zakuvale sudije koje su čistu blokadu Dobrića okarakterisale kao faul, posle čega je usledio prostest sa klupe i tehnička greška. Barani su spustili prednost Crvene zvezde na 58:56 i imali su napad za vođstvo. Lesor je ukrao loptu gostima i onda je usledila serija crveno-belih 10:0. Ročesti ceo meč nije mogao da pogodi ništa, a onda je u poslednjoj seriji vezao dve troje i ulaz za 68:56 pred poslednjih deset minuta igre.

Mornar je uspeo u poslednjoj četvrtini da se vrati na ispod deset poena minusa, poenima Mićovića bilo je 70:62 u korist Crvene zvezde. Tada je ‘Blickrig’ napravio Dobrić, ubacio je dve vezane trojke, u tom trenutku 5-5 za tri, za novu veliku prednost branioca trofeja u regionalnoj ligi 76:62. Tačku na goste fenomenalnim zakucavanjem stavio je Dobrić za maksimalnih 78:62. Tada je bilo jasno da će Crvena zvezda na megdan Budućnosti u borbi za titulu. Na kraju 88:69.

Crvenu zvezdu su do pobede vodili Dobrić sa 19 poena i Ročesti sa 18 koševa, dok je kod Barana najefikasniji bio Vranješ sa 21 poenom.

CRVENA ZVEZDA – MORNAR BAR 88:69 (52:37)

Dvorana: Aleksandar Nikolić.
Gledalaca: 6.500.
Sudije: Mario Majkić, Sašo Petek i Igor Dragojević.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 6, Lazić, Dobrić 19, Feldin 8, Janković 6, Ročesti 18, Omić 11, Lesor 10, Enis 3, Jovanović, Bjelica 7.
MORNAR: Pavićević, Ćalić, Mićović 9, Nidam 11, Mijović, Pavić 2, Vujošević 7, Mugoša, Ros 6, Vranješ 21, Bakić 6, Luković.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter