0
Fudbal

OVO SE NE PAMTI: Gde je ‘Piksi’ tu gori do samog kraja – odluku doneli VAR i penali u 97. i 100. minutu! I to kakvi! (FOTO)

Objavljeno: 31.03.18 u 11:40

Superliga Kine nam gotovo svake nedelje donosi uzbuđenja i dosta preokreta, ali dosta dugo nije viđena završnica poput ove sa meča Čangčun Jataija i Gvangžua R&F.

Šta se ovo desilo? Pakao od završnice u Kini na meču Čangčun Jataija i Gvangžua R&F na čijoj klupi sedi Dragan Stojković Piksi i koji je još jednom u trileru (možda je čak i preblaga reč) odneo sva tri boda kući.

Čangčun Jatai – Guangžu R&F 1:2 (0:0)!

Ali šta se sve izdešavalo. Najpre je u 10. minutu napadač domaće ekipe Igalo promašio jedanaesterac, svoj prvi na meču. U ostatku prilično dosadnog prvog poluvremena nismo više viđali puno uzbuđenja, a onda je u 61. minutu Ženg ipak doveo Čangčun u vođstvo.

Bio je to znak za ‘Piksijev‘ tim da krene u furiozan finiš. Najpre je u 78. minutu Eran Zahavi po ko zna koji put ‘vadio kestenje iz vatre’ i svojim novim golom vratio egal u utakmicu.

A onda u 96. minutu Rui Ju dobija direktan crveni karton i skrivljuje jedanaesterac za goste, što je potvrdila i VAR tehnologija. U sedmom minutu nadoknade Renatinjo preuzima odgovornost i donosi preokret i veliku radost Gvangžuu R&F.

A onda samo tri minuta kasnije, dakle u 10. minutu nadoknade, odnosno, 100. minutu igre, sudija dodeljuje jedanaesterac i domaćinu, drugi na meču, ponovo posle asistencije VAR tehnologije.

Loptu je ponovo uzeo Igalo, i ponovo je bio neprecizan, ali je iz odbitka zatresao mrežu. Svi su već na stadionu slavili osvojen bod, kada se ponovo oglasio VAR!

Odbitak nije bio regularan i Igalo nije imao pravo da ponovo igra loptom u nastavku akcije, pa je njegov gol poništen, a on je meč završio sa dva promašena penala, nijednim golom i praznim šakama. Bodovi su otišli u ‘Piksijeve’ ruke!

Superliga Kine, 4. kolo:

Petak

Šangaj SIPG – Čongkvin Lifan 2:1 (2:1)
(Vu 18, Ju 28 – Ke 15)

Tjanđin Kvanđan – Gvangžu Evergrande 0:1 (0:0)
(Lin Đao 55)

Subota

Čangčun Jatai – Guangžu R&F 1:2 (0:0)
(Žang 61 – Zahavi 78, Renatinjo 90+7)

13.35 Peking Žuan – Peking Renhe
13.35 Henan Đanije – Dalijan Jifang
13.35 Šangaj Šenhua – Hebei

Nedelja

09.30 Šandong Luneng – Guižu Žičeng
13.35 Đangsu Suning – Tjanđin Teda

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter