0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Bačka ‘pokazala zube’ – Partizan bolje koristio svoje prilike (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 31.03.18 u 17:30

Partizan je na gostovanju u Bačkoj Palanci slavio rezultatom 2:1.

Ognjen Ožegović je bio jedini strelac u prvom poluvremenu, Tavamba je povisio prednost u drugom delu meča, a Mićić postavio konačan rezultat.

Prva zanimljiva situacija desila se odmah po početku utakmice, kada je već u 4. minutu sudija Petar Piper pokazao na belu tačku. Golman Jevrić je pokušao da ukliza i izbaci loptu Ognjenu Ožegoviću koji je izašao sam pred njega, ali nije uspeo a da ujedno ne napravi i penal. Ono što je najgore, jeste što se čuvar mreže domaćih u tom momentu povredio, te je na terenu bio još samo desetak minuta.

Sa bele tačke bio je precizan Ognjen Ožegović koji je doneo vođstvo crno-belima. Pet minuta kasnije se zatresla još jednom mreža Bačke, ali je gol Armina Đerleka bio poništen zbog očiglednog ofsajda. Posle te situacije, Jevrić nije mogao da nastavi te je iznet sa terena, a umesto njega šansu je dobio Šuljagić.

Na veoma lep fudbal u Bačkoj Palanci senku je bacio incident dela gostujućih navijača koji su u 12. minutu prekinuli utakmicu. Piper je bio prinuđen da zaustavi igru pošto su petarde i topovski udari bačani na teren, a i ka klupi domaćih igrača te je trener Bačke, Zvezdan Milošević, povukao svoje igrače sa iste.

FOTO: STARSPORT

Oko pet minuta se nije igralo na stadionu ‘Slavko Maletin Vava’, da bi potom crno-beli opasno zapretili preko Tavambe čiji je udarac lako zaustavio Šuljagić, a onda i Đerleka čiji je udarac izblokirao Bjeloš.

Više nije bilo ozbiljnijih prilika do poluvremena, a tokom početka drugog se sve uglavnom svodilo na visoke lopte ka Tavambi koji je bio odlično čuvan od strane odbrambenih igrača ekipe iz Bačke Palanke. Napadač iz Kameruna je imao ozbiljnu priliku u 53. minutu utakmice, bio je sam na oko sedam metara od gola rivala, ali je ponovo rezervni golman Bačke bio na visini zadatka.

Najbolju priliku u dotadašnjem delu utakmice propustio je Radinović koji je dobio sjajan pas i sa oko 15 metara lepo gađao, međutim odlično je reagovao Vladimir Stojković. Lopta se potom odbila do Radinovića, ali je i drugi put uspeo da odbrani Stojković nakon čega se blaže povredio.

Sjajan šut Ognjena Ožegovića na ravno 20 minuta do kraja, oštar udarac nakon kojeg je lopta udarila pravo u prečku golmana Šuljagića. Inicijativa Partizana se isplatila u 78. minutu kada se u strelce upisao i Leandre Tavamba. Veliki deo posla odradio je Miletić koji je potisnuo Dimitrijevića i u opasnoj zoni mu dodao loptu, a potom praktično u kontri dva na jedan sa golmanom Bačke proigrao samog Tavambu koji je rutinski rešio ovu situaciju.

Dobar deo domaćih navijača je polako krenuo da napušta tribine stadiona u Bačkoj Palanci, ali ih je Mićić zaustavio. Odličnu utakmicu je asistencijom krunisao Luka Luković koji je odradio gotovo ceo posao kod gola. Lako je prošao pored igrača šampiona Srbije i video na drugoj strani samog Mićića koji je samo prosledio loptu glavom u mrežu Vladimira Stojkovića.

(Izvor: YouTube/AMVIDEO7S)

OFK BAČKA – PARTIZAN 1:2 (0:1)
/Ožegović 4 pen, Tavamba 79 – Mićić/

Bačka Palanka
Stadion: „Slavko Maletin Vava“
Sudija: Petar Piper
Žuti karton: Bajić (OFK Bačka)

OFK BAČKA: Jevrić (od 18. Šuljagić) – Dimitrijević, Ilić, Bjeloš, Varga – F. Bajić (od 74. Šarac), Đorić – Švonja, Mićić, Luković – Jovanović (od 55 Radinović). Rezerve: Zvrko, Tasić, Šarac, Bajić, Radinović, Dodlek, Šuljagić. Trener: Zvezdan Milošević.

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić – Zdjelar, Pantić (od 64.Jevtović), Janković, Đerlek – Tavamba, Ožegović. Rezerve: Jovičić, Urošević, Jevtović, Ilić, Suma, Ivanović, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter