0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NASTAVLJA SE TRADICIJA: Mrkiću traka u Nišu, familija iz koje stasaju kapiteni Radničkog

Objavljeno: 31.03.18 u 00:17

Radnički je danas obavestio javnost da će Marko Mrkić u nastavku sezone nositi traku na ruci i predvoditi Meraklije na svakom meču. Samo po sebi, to nije neka novost, zanimljivost leži u tome da je Marko druga generacija Mrkića koji nosi kapitensku traku u Radničkom.

Odavno u Nišu važi parola, ‘posle Mrke, opet Mrka’ Nišlije dobro pamte vremena kada se Saša Mrkić hvatao vrućeg krompira i sedao na klupu Radničkog kada je malo koji trener to želeo da uradi.

Pored toga što je u periodu od 2013. do 2014. tri puta sedao na klupu Radničkog, ‘iskusniji’ navijači pamte ga i kao odličnog odbrambenog fudbalera, a igrajući na Čairu od 1988. do 1995. godine, u sezoni 1992/3. stavio je kapitensku traku na ruku, a pedesetogodišnji Mrkić nije je skidao tri naredne sezone, do svog odlaska u Prištinu.

Danas, 13. godina kasnije neki drugi Mrkić će staviti kapitensku traku na svoju ruku. Marko Mrkić je odlukom Dragana Antića zamenio Aleksandra Jovanovića u ulozi kapitena, a ovaj dvadesetjednogodišnjak ne krije ponos zbog toga.

– Moj tata je ceo svoj život uz Radnički, nekako sam od svog rođenja i ja uz klub. Prve fudbalske korake, golove u seniorskoj karijeri postigao sam na Čairu, deliio i dobro i loše sa Meraklijama. Osećam moralnu obavezu da se na terenu nametnem kao vođa i dam svoj doprinos da klub igra u Evropi. Raduju me pozitivne reakcije Nišlija i obećavam da ću opravdati poverenje trenera. Sada je najbitnije da pobedimo Vojvodinu, igramo protiv iskusnog i teškog protivnika, a posle meča kada se slegnu utisci pričaćemo još na ovu temu, rekao je kapiten Radničkog za Hotsport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter