0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

NIKOLA ANTIĆ I LAZAR ARSIĆ: Preko Radničkog do Evrope!

Objavljeno: 30.03.18 u 12:10

Fudbaleri Vojvodine Lazar Arsić i Nikola Antić izjavili su da sa velikim nestrpljenjem i optimizmom očekuju sutrašnji meč protiv Radničkog u Nišu.

Posle dvonedeljne pauze usled obaveza reprezentacije, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije. Do početka plej ofa i plej auta, ostalo je da se odigraju još samo dva kola, nakon kojih će i definitivno biti poznato koje ekipe će se u nastavku sezone boriti za izlazak na evropsku scenu, a koji timovi će voditi bitke u borbi za opstanak u ligi.

Pred fudbalerima Vojvodine, u subotu je izuzetno važan meč protiv Radničkog u Nišu, odnosno duel sa jednim od glavnih kandidata za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Radnički se trenutno nalazi na visokom trećem mestu i ima devet bodova više od “stare dame”, pa bi crveno-beli, u slučaju pobede, tu razliku smanjili na samo šest bodova. Ako se u obzir uzme i to da će uoči plej ofa doći do podele bodova i da će istim rivalima predstojati još jedna međusobna utakmica do kraja sezone, jasno je da crveno-beli, bez obzira na trenutno veliki bodovni zaostatak, i dalje sve drže u svojim rukama i samo od njih zavisi da li će uspeti u svom primarnom rezultatskom cilju, a to je novi izlazak na međunarodnu scenu.

Fudbaler koji je ove zime upravo iz Radničkog stigao u redove Vojvodine, Lazar Arsić (26), veruje da Voša može trijumfalno da se vrati iz Niša.

– U Nišu nas sutra sigurno očekuje jedna veoma teška utakmica. Radnički je ekipa koja je sastavljena od mnogo iskusnih fudbalera, koji znaju da igraju na rezultat, a ubeđen sam i da će atmosfera biti sjajna. Međutim, sve je na nama i ukoliko u utakmicu uđemo motivisani i fokusirani, sa ambicijom da pobedimo, mislim da će tako i biti. Radnički se, poput nas, bori za plasman u Evropu, ali i mi verujemo da ćemo ispuniti taj cilj i borićemo se sve dok postoji šansa za to, odnosno do samog kraja – izjavio je Arsić.

Njegov saigrač Nikola Antić (24) ističe da je, bez obzira na nepovoljne rezultate u prethodnom periodu, atmosfera u timu dobra i da igrači sa nestrpljenjem očekuju ovaj meč.

– Iskreno, moji saigrači i ja jedva čekamo da utakmica počne. Mečevi protiv Radničkog su uvek bili dobri i nezgodni, a mi imamo mnogo motiva da jurimo to treće mesto, za koje smatram da je realno dostižno. Radnički je sastavljen od mnogo dobrih igrača, koje uglavnom sve poznajemo i znamo kako igraju, ali ćemo se skoncentrisati samo na nas. Tokom prethodne dve nedelje, radili smo jako dobro, te zato verujem da ćemo uspeti da napravimo dobar rezultat i uđemo u dobar ritam, odnosno da ćemo potom kod kuće pobediti i Rad i ući u seriju pobeda – rekao je Antić.

Meč između Radničkog i Vojvodine igra se sutra na stadionu “Čair” u Nišu, sa početkom u 15 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter