1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIODRAG MARTAĆ SELEKTOR FUDBALERKI SRBIJE: Čast je raditi u Savezu koji je spojio Mondijal i proleće u Evropi ‘večitih’ (FOTO)

Objavljeno: 30.03.18 u 19:44

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora, a to će u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo biti iskusni stručnjak Miodrag Martać.

Ženska A reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo, naredna dva duela naše devojke igraće u gostima, a rivali su Austrija (5. april) i Izrael (10. april).

Ispred sportskog sektora FSS za ovu akciju zadužen je Miodrag Martać, koji je za HotSport izneo očekivanja posle imenovanja za selektora.

– Sve je desilo na brzinu. Iako smo imali pregovore još pre mesec dana, čekao se poslednji trenutak. Zahvalio bih se predsedniku Slaviši Kokezi i svima u Fudbalskom savezu Srbije jer su imali poverenje u mene da mi povere žensku selekciju. Svi mi koji radimo u fudbalu imamo veliku želju da vodimo bilo koju nacionalnu selekciju – izjavio je Miodrag Martać za HotSport.

– Ovaj Savez je uspeo ono što mnogi pre nisu, uspešnim vođenjem došli smo u situaciju da se u istoj godini dogodi odlazak muške reprezentacije na Mondijal i prezimljalvanje u Evropi Crvene zvezde i Partizana. Zato je privilegija koju sam dobio još veća.

Kada se radi o ambicijama ženskog nacionalnog tima, tu će se pre svega raditi na afirmaciji naših igračica i ženskog fudbala, jer su šanse za odlazak na Svetsko prvenstvo gotovo izgubljene.

– Iskreno, težak je trenutak. Nemamo gotovo nikakve šanse da se plasiramo. Ovo je fudbal, lopta je okrugla, probaćemo da izvučemo maksimum iz ovih devojaka, da ih afirmišemo i napravimo što bolje rezultate. I ko zna, pokušaćemo da uradimo nemoguće.

Naše devojke su imale loš start u kvalifikacijama, izgubile su od Austrije (0:4), zatim popravile utisak i bile bolje od Izraela (2:0), da bi usledila nova dva poraza od Finske (0:1) i Španije (1:2).

Miodrag Martać iza sebe ima dugu karijeru. Bivši je trener Crvene zvezde, Zemuna, Borca iz Čačka, Sloge iz Kraljeva i crnogorske Zete. Na reprezentativnom nivou vodio je mladu selekciju Srbije i Crne Gore U21 od 2000, do 2002. godine, kada je bio i asistent selektora ‘A’ reprezentacije.

Zatim je vodio mlade reprezentacije do 17 i 19 godina uzrasta, a takođe je dugo godine bio skaut naše najjače selekcije.

– Što se tiče selektorskog posla, dosta je specifičan u odnosu na klupski rad. Međutim, između muškog i ženskog ima velike razlike, ali sve je to približno slično. Zajedno sa svojim stručnim štabom pokušaću da nametnem moju viziju fudbalske igre i izvučem sve najbolje od ovih devojaka – podvukao je Miodrag Martać u izjavi za HotSport.

Prvog aprila na okupljanju u SC FSS pojaviće se:

– golmani: Milica Kostić (Spartak) i Ljiljana Gardijan (Sloga);

– odbrana: Nevena Damjanović (Fortuna, Danska), Aleksandra Lazarević (Mašinac), Vilotea Slović (Spartak), Dejana Stefanović (Albi, Francuska), Jasna Đorđević (Aris), Nikoleta Nikolić (Aris), Tijana Janković (Sloga);

– vezni red: Milica Mijatović (Albi, Francuska), Jelena Čubrilo (Gintra, Letonija), Dina Blagojević (Sand, Nemačka), Tijana Matić (Spartak), Marija Radojičić (Valur, Island), Marija Jonović (Vojvodina), Sara Pavlović (Spartak), Sanda Malešević (Crvena zvezda), Katarina Đorđević (Crvena zvezda);

– napad: Marija Vuković (Požarevac), Mirela Tenkov (Crvena zvezda), Milica Stanković (Mašinac).

FOTO: FSS
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter