0
Evroliga

EVROLIGA: Unikaha srušila Olimpijakos na krilima Nedovića! Spanulis ušao u istoriju, pogledajte taj momenat (VIDEO)

Objavljeno: 30.03.18 u 20:10

U prvoj utakmici večeri u pretposlednjem kolu Evrolige Unikaha je na svom parketu porazila Olimpijakos posle produžetka rezultatom 87:85.

Večerašnji meč ostaće upamćen u evroligaškoj košarci po istorijskom momentu i postavljanju novog rekorda po broju asistencija od strane Vasilisa Spanulisa.

Popularni ‘Bili‘ je na večnoj listi najboljih dodavača pretekao dugogodišnjeg saigrača, ali i rivala Dimitrisa Dijamantidisa, sa osam novih asistencija.

Sada je na brojci od 1260, što je za pet više od čuvenog levorukog plejmejkera. Pogledajte asistenciju koja će se još dugo smatrati rekordnom i istorijskom:

Kada se radi o samoj utakmici, Unikaha ju je zasluženo dobila, iako je bilo potrebno da se odigra dodatnih pet minuta da bi se odlučio pobednik. Posle prvog poluvremena domaćin je vodio sa 13 poena razlike (47:34) zbog velike serije i 28 datih poena u drugoj deonici.

Međutim, već na startu drugog poluvremena Pirejci su se vratili i potpuno uveli utakmicu u egal. Čak su i poveli i imali minimalnu razliku u finišu, ali je čudesna krađa lopte Nemanje Nedovića od Kima Tilija donela produžetak timu iz Malage.

Ponovo je Oli poveo u produžetku, ali je Vaščinski sa dve trojke dva puta odgovarao istom merom rivalu i na kraju je dve sekunde pre kraja Ogastin pogodio za dva poena iz ćoška na asistenciju Nedovića i to je bio kraj, pošto više nije bilo potrebnog tajm-auta za Sveropulosa.

Nemanja Nedović bio je najefikasniji sa 17 poena, dok je Rej MekKalum ubacio 13. U poraženom sastavu 15 je imao Bili Spanulis, a po 11 Vangelis Mancaris i Joanis Papapetru.

Evroliga – 29. kolo:

četvrtak

Himki – Fenerbahče 64:73
Anadolu Efes – Barselona 83:107
Brose Bamberg – Olimpija Milano 78:83
Baskonija – Makabi Tel Aviv 83:72

petak

Unikaha – Olimpijakos 87:85 * posle produžetka

19.00 Crvena zvezda – Real Madrid
19.00 Žalgiris Kaunas – CSKA Moskva
20.15 Panatinaikos – Valensija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter