1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Drama u Pioniru, Zvezda prkosila Realu – Dončić doneo pobedu u poslednjim sekundama, bez radovanja (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.03.18 u 20:57

U jednoj itekako zanimljivoj utakmici, Real Madrid je porazio Crvenu zvezdu rezultatom 82:79.

Iako ovaj meč nije imao rezultatski značaj za šampiona Jadrana, Zvezda je pokazala jedno veoma dobro izdanje.

Nešto lošiji start imala je Crvena zvezda koja za prva tri i po minta nije uspela da postigne nijedan koš. Za to vreme je Real napravio seriju od 10:0, a prve poene za domaćina postiže Tejlor Ročesti. Nešto boljom igrom Zvezda dolazi do minusa od pet poena, da bi usledila nova serija Madriđana od četiri vezana poena. Veoma rano su crveno-beli ušli u ‘faul probleme’. Džejms Feldin je pogodio trojku iz polukontre za minus četiri, ali je uz zvuk sirene za kraj prve deonice Tompkins sa oko osam metara ubacio trojku za 27:20.

Dilan Enis je uneo dosta bržu igru svojim od kako se našao u igri, početkom druge deonice je sjajno presekao pas Rudija Fernandeza i asistirao Dobriću u kontri dva na jedan. Mnogo bolja igra crveno-belih, Zvezda je imala seriju od šest vezanih poena i prišla na 35:30. Usledila je dvojka Reala, ali i očigledan faul nad Feldinom pri šutu za tri i bacanja za nekadašnjeg igrača Panatinaikosa. Na poluvreme je Kraljevski klub otišao sa vođstvom od 43:39 najviše zahvaljujući Dončiću koji je već tada imao 14 poena i indeks 27.

FOTO: STARSPORT

Dosta ‘dalekometražne paljbe’ na startu drugog dela utakmice, pogađali su Dončić i Ročesti, pa je potom slovenački reprezentativac sjajno prevario Branka Lazića na niskom postu i izbacio ga fintom šuta, posle čega je položio loptu. Real ponovo beži i tada je bio na pragu nove dvocifrene prednosti. Sjajnim utrčavanjem i jakim zakucavanjem je Matijas Lesor podigao na noge publiku u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ koja je danas izvanredno navijala. I u završnici trećeg kvartala je gostujući tim imao solidno vođstvo u rasponu od sedam do devet razlike.

A onda veoma uzbudljivih završnih deset minuta utakmice. Zvezda pravi seriju od devet vezanih poena usled nesportske greške Luke Dončića i dolazi do izjednačenja. Potom sledi prodor Feldina koji je uposlio Omića za produžetak serije i vođstvo Zvezde. Džejsi Kerol je nakon tajm-auta Pabla Lasa promašio dva šuta, da bi onda opet zasijao Feldin.

Amerikanac je doneo ubedljivije vođstvo odličnim prodorom, da bi potom ukrao loptu Luki Dončiću i produžio seriju Zvezde za čak 15 vezanih poena! Međutim, u odsutnom momentu se pojavila nervoza kod domaćih igrača, te su usledili loši napadi pa je koševima Rejesa i Rendla uz faul, Real došao do minus jedan. Madriđani su imali seriju od 8:0 kojom su vratili vođstvo, da bi potom Feldin trojkom ponovo doneo prednost Zvezdi. Tavares je pogodio potom dvaput, a nakon koša Tompkinsa je na 42 sekunde do kraja Real imao četiri poena prednosti. Feldin je novim dobrim prodorom smanjio na dva poena razlike da bi potom Ročesti izbio loptu Kozeru na drugoj strani.

Miran napad je imala Zvezda, Ognjen Dobrić je odlično prošao u reket Reala i uposlio Alena Omića koji je zakucao loptu u koš za 79:79 na nepunih šest sekundi do kraja. Luka Dončić je potom još jednom zasijao i postigao trojku uz zvuk sirene za pobedu.

EVROLIGA – 29. kolo

Četvrtak:
Himki – Fenerbahče 64:73
Efes – Barselona 83:107
Bamberg – Armani 78:83
Baskonija – Makabi Tel Aviv 83:72

Petak:
Unikaha – Olimpijakos 87:85 pro 74:74
Crvena zvezda – Real Madrid 79:82
Žalgiris – CSKA 85:73

20.15: Panatinaikos – Valensija

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter