1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: Sportski smo se pobili, žalim što nismo imali više ovakvih utakmica

Objavljeno: 30.03.18 u 22:00

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u neizvesnoj završnici od madridskog Reala, pogokom Luke Dončića u poslednjoj sekundi.

Međutim, uprkos porazu trener crveno-belih Dušan Alimpijević bio je zadovoljan onime što je video od svojih igrača. On je takođe čestitao Dončiću, koji je po ponovo pokazao da je igrač za velika dela.

-Zbog ovakvih stvari košarka je lepa igra. U prvom meču smo imali sreće, sada nismo. Odlučio je jedan šut. Čestitke Realu i čestitike Luki koji je pokazao zašto je veliki igrač. Odigrali smo dobar meč, nismo se obazirali na to ko nam nedostaje. Oni su imali više motiva, ali smo ozvukli energiju. Sportski smo se pobili. Dobrić je odigrao odličnu odbranu, Dončić je veliki zato što pogađa ovakve šuteve. Celu utakmicu smo ga jurili da bismo ga umorili. A on je bio odmoran za poslednji šut-, rekao je Alimpijević.

Kao što je to činio više puta tokom sezone, trener Zvezde je i večeras istakao da je osvajanje ABA lige prioritet nad prioritetima.

-Da bi ovih 11 pobeda dobilo potvrdu moramo da osvojimo Jadransku ligu. Osciliramo, idemo gore-dole, jer ovo je prva godina ciklusa. Žalim za tim što nismo imali više ovakvih utakmica, na jednu loptu. Fajterskih utakmica. Mi smo naterali Real Madrid na dve utakmice da igram na jednu loptu sa nama-, istakao je Alimpijević i pohvalio učinak Alena Omića:

-Omić već ima standard, vraćam mu se za dobar rad na treninzima-, rekao je trener Zvezde koji je za kraj otkrio da će nažalost i protiv Mornara najverovatnije nastupiti bez Pere Antića.

0
0

1 Komentara

  1. Као што сам већ рекао: превише утакмица у ЕЛ смо одиграли без жара, енергије што није био случај вечерас. Тренинг се одрађује максимално, о евролигашким утакмицама да не говирим. Јасно је и да понеки пут нема енергије, али опет понављам превише смо их одиграли са „резервом“. Сад свом снагом на АБУ, а Бога ми и првенство Србије. Онда одмарајте до августа!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter