0
Fudbal

SPORTSKE IGRE MLADIH: Medalja za Nemanju Matića (FOTO)

Objavljeno: 28.03.18 u 12:30

Sportske igre mladih Srbije nagradile našeg fudbalskog asa.

Ambasador Sportskih igara mladih Nemanja Matić, pored mnogobrojnih obaveza, odvojio je vreme i za druženje sa predstavnicima Sportskih igara mladih u Srbiji i nove SIM priče. Susret sa asom Mančester junajteda bio je prilika da predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović Matiću uruči specijano priznanje.

– Nemanja pomaže Sportskim igrama mladih na razne načine. Uvek je tu za nas i živimo SIM priču zajedno, u interesu dece Srbije i regiona. Kao i uvek, veseo, nasmejan, čovek sa dušom i velikom energijom, pravi je promoter ciljeva i ideja koje naše Igre donose. Rekla sam mu da sam ponosna na činjenicu što je baš on naš ambasador i što se pre par godina upoznao sa Zdravkom Marićem, regionalnim predsednikom Sportskih igara mladih i prihvatio poziv da bude naš ambassador. Nemanja ima kvalitet, snagu i moć, velikodušnost, on je jednostavno maestro na terenu i moram da kažem zaista veliki čovek van njega – istakla je Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije.

Nemanja je dobio zlatna medalju sa posebnom posvetom i porukom.

– Upravo tako, ovu medalju koju smo mu uručili u znak pažnje i zahvalnosti, dobio je od srca, od svih nas ali i preko 1.200.000 devojčica i dečaka koji su do sada učestvovali na našim Igrama. Hvala ti Nemanja što si uz nas i što se boriš za osmehe dece u regionu – zaključla je Ivana Jovanović, koja je nagradu fudbalskom asu predala u pratnji asistenta Marije Mihajlović i direktora Sektora za informisanje Slobodana Đurića.

Matić je bio vidno raspoložen po dobijanju medalje.

– Vi znate da sam tu uvek za vas i da vas podržavam. Smatram da je ono što vi radite mnogo važno. Za decu je sve besplatno, nije važno ko je pobednik, jer su svi samo učešćem u Igrama već pobedili. Jako je važna vaša uloga, želja, rad i trud koji ulažete da ih naučite da su prijateljstva jako važna u životu, kao i poruka da je sport način života i jedini izlaz koji mlade vodi na pravi životni put. Želim vam da istrajete, a svi mi koji razumemo vašu misiju smo tu da pomognemo što više možemo. Deco, spremajte se Igre uskoro počinju novu sezonu i ponovo krstare Srbijom i regionom. Organizacionom odboru SIM u svim zemljama mnogo sreće i uspeha i u 2018. – poručio je naš reprezentativac, koji će Srbiju predvoditi na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Nemanja Matić je otkrio i da planira uskoro otvaranje svog malog muzeja sa svim peharima koje je zaslužio i dobio u svojoj karijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter