0
FIBA Liga šampiona

FOTO: MORNAR/MEDIA PRO

FIBA EVROKUP: Debakl Mornara pred majstoricu sa Zvezdom, monstruozna partija Jelovca u porazu Nižnjeg

Objavljeno: 28.03.18 u 21:36

Nakon velike pobede nad Crvenom zvezdom u drugoj utakmice polufinalne serije plej-ofa ABA lige, košarkaši Mornara su kao gosti više nego ubedljivo poraženi od ekipe Groningena, rezultatom 101:74.

Utakmica sa crveno-belima očigledno je iscrpela ekipu Mihaila Pavićevića, koja je i na ovom susretu nastupila bez rovitog centra Uroša Lukovića.

Barani su večeras odigrali znatno ispod očekivanog nivoa, pa su Holađani daleko premašili prednost crnogorskog tima iz prvog meča odigranog u dvorani „Topolica“ (73:67) i plasirali se u polufinale.

Ekipu Mornara i večeras su poenterski predvodili Derek Nidam sa 24 i Nemanja Vranješ sa 23 poena. . Kod Groningena najbolji su bili Brendi Kari sa 19 i Drago Pašalić sa 18 poena.

Neuspeh je večeras doživeo i Nižnji Novgorod našeg Stevana Jelovca, uprkos sjajnoj partiji reprezentativca Srbije.

Naš krilni centar je u porazu svog tima od italijanske Venecije (94:90), zabeležio izvanredan učinak od 38 poena i čak 15 skokova, što mu je obezbedilo ukupan indeks korisnosti 45.

Prethodni meč koji je odigran u Veneciji završen je takođe pobedom italijanskog tima od 86:76, koji se na kraju tako plasirao među četiri najbolje ekipe.

Ipak ovakve partije Jelovca svakako mogu da raduju selektora Aleksandra Đorđevića, koji je odličnog krilnog centra pozvao na prethodno okupljanje nacionalnog tima.

Podsećamo, Jelovac je sredinom prošlog meseca oborio i rekord VTB lige, pošto je u duelu sa ekipom Kaleva ubacio nestvarnih 49 poena uz 15 skokova i tako nadmašio ostvarenje Kita Lengforda od 42 postignuta poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter