0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: HotSport

VARVARI PORUČILI: Nismo nacionalisti, isprovocirani smo u Zagrebu

Objavljeno: 27.03.18 u 09:53

Nešto veći incident nastao je u prestonici Hrvatske pre nekoliko dana.

To je bila uvertira za meč Cedevite i Budućnosti.

Podgoričani su gostovali u Hrvatskoj radi odigravanja drugog duela polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Grupa popularnih Varvara je krenula na put kako bi podržala svoje miljenike, ali većina njih ipak nije došla do utakmice zbog sukoba za policijom.

Hrvatski mediji su preneli da su Varvari na Trgu Bana Jelačića pevali ‘ovo je Srbija’ i ‘ubij Ustaše’, te na taj način provocirali. Međutim, navijači Budućnosti iz Podogrice su saopštenjem otkrili svoju stranu priče koja nije takva:

– Ušli smo u grad u nameri da zauzmemo mesto u nekom od lokala i u zbog toga smo prošetali do centra da bismo i tu pre utakmice bodrili naš tim. Naša pesma posvećena isključivo slavi Podgorice i Budućnosti dočekana je povicima „Zakolji četnika, hapsi Srbe!“, na šta smo i mi odgovorili adekvatno. Dušebrižnicima i čuvarima demokratije koji su potrčali da nas proglase izgrednicima, nacionalistima i bandom i koji su oduševljeno prihvatili laži plasirane iz Hrvatske poručujemo ono što smo i pre skoro 20 godina – huligani i divljaci, ali za vas – Evropa, stoji u saopštenju Varvara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter