0
Fudbal

FOTO: HOTSPORT

TUMBAKOVIĆ I VUKČEVIĆ: Turska je ozbiljno dobra, ali ćemo dati sve od sebe da je pred našom publikom savladamo

Objavljeno: 26.03.18 u 15:28

Sutra će u Podgorici u sklopu reprezentativne pauze Crna Gora dočekati Tursku.

Radi se o duelu dva nacionalna tima koja nisu obezbedila učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali imaju visoke ambicije za Ligu nacija koja sledi.

Danas će su u Kući fudbala FS Crne Gore pred medije izašli selektor Ljubiša Tumbaković, kao i reprezentativac ove zemlje, Nikola Vukčević, koji su govorili o sutrašnjem rivalu. Prošle nedelje je Crna Gora gostovala Kipru u prijateljskom duelu, gde je remizirala protiv domaćina bez golova.

– Na Kipru nismo videli ni deo onoga što želim od ove ekipe, ali je deo našeg plana ispunjen. Šansu su dobili igrači koji, po našem mišljenju, nisu imali dovoljnu minutažu u prethodnom periodu. Videli smo detalje – na koga možemo, a na koga ne možemo da računamo. Ako je taj cilj ispunjen, onda je meč sa Kiprom imao neku svoju svrhu, rekao je selektor o proteklom prijateljskom meču – pa se osvrnuo na dolazeći:

– Ne postoji nijedan trener koji ne voli da pobedi. Smisao mog rada je rezultat, ali u jednom delu posla, koji moramo da obavimo, rezultat je, uslovno rečeno, u drugom planu. Mada, kod mene nije nikad, ali… Razmišljanje mora da ide u drugom pravcu – mi na Kipru nismo napravili ništa što mi radimo dve godine… Ja se nadam da će igra da bude mnogo bolja nego na Kipru, mora da bude bolje. Pokušaćemo da se nametnemo nekim svojim kvalitetima protiv tima, koji želi da ostvari dominaciju i posed, i koji ima jednog sjajnog igrača u napadu.

Još jedan nastup u nacionalnom dresu bi mogao da upiše defanzivni vezista portugalske Brage, Nikola Vukčević, koji je poručio da će na igru dosta uticati izostanak Stevana Jovetića, ali da će Crna Gora svakako napasti rivala.

– Očekujemo jednu tešku utakmicu. Znamo da reprezentacija Turske ima odlične igrače. Pre dve godine smo imali priliku da igramo protiv njih, ali u međuvremenu su podmladili ekipu. Što se nas tiče, u svaki reprezentativni meč ulazimo sa imperativom pozitivnog rezultata, nije bitno radi li se o prijateljskoj ili kvalifikacionoj utakmici. Svako od nas mora da da svoj maksimum, kako bi opravdao nastup u dresu nacionalnog tima – izjavio je Vukčević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter