4
AdmiralBet ABA Liga

Oba polufinalna duela plej-ofa ABA lige će se rešavati u majstoricama.

ALIMPIJEVIĆ: Veoma loša odbrana, dva igrača su nam ubacila 60 poena! PAVIĆEVIĆ: Zvezda je još uvek favorit

Objavljeno: 26.03.18 u 00:15

Oba polufinalna duela plej-ofa ABA lige će se rešavati u majstoricama.

Crvena zvezda danas nije uspela da obezbedi finale pošto je rezultatom 88:84 slavio Mornar.

Tim iz Bara je uz podršku domaće publike stigao do velike pobede na svom parketu, a najbolji su bili Vranješ i Nidam koji su nadigrali crveno-bele.

– Iskreno posle ovakve predstave meni ovde nije mesto. Ovde bi trebalo da bude cela ekipa a ne ja. Momci su junaci i napravili su podvig za koji smo živeli i radili cele sezone. Ovo je zaista kruna velikog odricanja, velike želje i velikog rada. Do pobede sigurno ne bi uspeli da stignemo da nismo imali veliku podršku sa tribina. Osećam se neizmerno ponosno i srećno. Imali smo problema sa povredama, bili smo primorani da igramo sa skraćenom rotacijom, ali smo verovali i borili se do poslednjih atoma snage. Rečima zaista ne mogu da opišem koliko sam srećan, kazao je trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Sa druge strane, razloga za zadovoljstvo nije imao Dušan Alimpijević čiji su puleni danas poraženi nakon dosta bolje igre Barana.

– Čestitam Mornaru i treneru Pavićeviću na zasluženoj pobedi. Nekoliko faktora je uticalo na ovakav epilog. Nerelan epilog prvog meča. Rasterećenost Barana, kao i činjenica da je jako teško jednu ekipu dobiti četiri puta. Dva igrača su nam ubacila 60 poena, odbrana je bila jako loša. Igrači kao da nisu bili svesni da igraju za finale. Podatak da smo u prvoj deonici primili 30 poena govori dovoljno o pristupu i odbrani. Mornar je više želeo pobedu. Uložio je više energije i truda. Borili su se Barani od prvog do poslednjeg minuta. Dozvolili smo Vranješu i Nidamu da pogode prve šuteve, podigli smo im stepen samopouzdanja i posle ih je bilo jednostavno nemoguće zaustaviti. Okrećemo se duelu u Beogradu, sa ciljem da ponovimo partiju iz prvog meča i izborimo plasman u finale. Nismo i nećemo potceniti Mornar koji je zaista veliko i prijatno iznenađenje sezone. Atmosfera je dvorani je bila fantastična i žao mi je zbog naših navijača što smo ih razočarali, izjavio je strateg gostiju.

0
0

4 Komentara

  1. Kraj sezone i ti kazes losa odbrana sram te bilo,cijelu sezonu nema odbrane i organizovana kosarke.Ovo sto tvoji puleni igraju ove godine je ruglo,i velika patnja za sve nas….samo da se zavrsi pa kako god.A ti si covjek bez moral,obraza,dostojanstva nek te gura Cova al ti nemoj imaj svoje ja i reci dosta je bilo nisam trenutno ja za ovo i ko gospodin odi….Ma FUJ.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter