0
Ostali sportovi

Foto: starsport

KVALIFIKACIJE ZA EP: Rukometašice u poslednjim sekundama pale u Švedskoj, ali im se ipak smeši prvo mesto

Objavljeno: 24.03.18 u 18:59

Rukometašice Srbije poražene su na gostovanju reprezentaciji Švedske rezultatom 31:30 (16:13), u meču četvrtog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Skandinavke su se tako revanširale našim devojkama za ubedljiv poraz iz Niša, kada su izabranice Ljubomira Obradovića slavile nakon velikog preokreta sa 30:23.

Ovaj poraz ne bi trebao da bude previše bolan za našu selekciju, pošto su i nakon njega zadržale prvo mesto u grupi zbog boljeg međusobnog skora sa Šveđankama, ali ipak ostaje žal pošto je domaćin stigao do trijumfa golom u poslednjim sekundama utkmice. Strelac pobedonosnog pogotka bila je Jasnima Roberts.

Najefikasnija igračica u redovima Srbije bila je Katarina Krpež-Šlezak sa 11 golova, dok je na drugoj strani Natali Hagman postigla osam golova.

Naša reprezentacija će u poslednja dva kola kao domaćin igrati protiv Farskih Ostrva i Makedonije, a pobede u ovim mečevima osigurale bi im put na Evropsko prvenstvo sa prvog mesta.

Podsećamo, plasman na kontinentalni šampionat obezbediće prava dva tima, s tim što prvo mesto donosi bolju poziciju pred žreb.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter