8
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KRSTAJIĆ POSLE BLEDE IGRE: Šta nam je pokazao poraz od Maroka i šta je falilo ‘orlovima’? (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.18 u 09:50

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kratko je analizirao sinoćni poraz od Maroka u Torinu od 2:1 (2:1).

Nije očajavao, već je pokušao da izvuče pouke pred ono što predstoji Srbiji, a to je Svetsko prvenstvo u Rusiji.

– Nama je nedostajalo više mirnoće u igri, imali smo loših pasova samo iz razloga što smo hteli da odigramo pre nego što je to situacija zahtevala. Imali smo dosta akcija koje smo morali da završimo udarcem na gol, pogotovo u prvom poluvremenu, a onda su se dešavali kontranapadi. Imali smo i prekide, dobre situacije koje nismo iskoristili. Sada nam ostaje da sve dobro analiziramo, oporavimo se i okrenemo Nigeriji. Čestitao bih momcima na fer i korektnom ponašanju, angažovanosti, a ova utakmica nam je pokazala šta i kako ubuduće – rekao je Krstajić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Strelac jedinog gola za Srbiju, Dušan Tadić, žalio je za boljom realizacijom u polju protivnika.

– Nismo zaslužili da izgubimo utakmicu. Bezveze smo primili golove. Penal nije postojao. I drugi gol… Imali smo neke situacije koje smo morali bolje da rešimo kada smo im oduzeli loptu na njihovoj polovini. Uigravamo se, drugačiji je sistem. Drago mi je i zbog jubileja, nije mala brojka. Žao mi je što nije i bolji rezultat, ali idemo dalje. Uigravamo se za ono što nas čeka u Rusiji – izjavio je Dušan Tadić.

Asistent kod gola Tadića, Adem Ljajić, dobro poznaje teren, jer na njemu igra u dresu Torina. Ali nije previše žalio zbog poraza na ‘domaćem terenu’.

– Tvrda utakmica, igrali smo dobro, a oni su iz dve šanse dali dva gola na neke naše greške. Iz kontranapada. Imali smo nekoliko šansi, ali sada ne treba tugovati, glavu gore, ovo su prijateljske utakmice, okrećemo se Nigeriji kako bismo odradili to najbolje što možemo – rekao je Ljajić.

(Izvor: youtube / Mr-Koora TV)

0
0

8 Komentara

  1. MAksimovic-Mr Mistake! Matic-da li je on uopste igrao? Kolarov-znao sam, ispusena lula! Kostic- odavno zivi na igri od pre dve godine i sto igra, makar i u najgorem timu, u Bundesligi! Zile-slabo za momka koji se bori za mesto standardnog reprezentativca! Takodje i Basta. Do proseka dosegnuli: Golman, Tosic Karleusa,bolji Ljaja, ali moze on mnogo bolje!
    Sta je problem? Ubi nas mentalitet, balkanski mentalni sklop: dolazak u Nacionalni tim kao na rekreaciju i malo opustanje iz raznih Mancestera,nesloga i borba jednog za sve, ali svih! Jos uvek nenauceni delovi osnovnih lekcija modernog fudbala:precizan i pravovremen pass, igra glavom za postizanje gola- ne igra se temenom nego celom ako hoces gol i sutirati ka sirem prostoru vidljivog dela gola! Lose postavljanje u kaznenom kod prekida. Pa zar treba podsecati da uvek jedan igrac ostaje distanciran podalje od guzve prem daljoj stativi a makar dvojica sutera u sesnaestercu! Neeee, avaj, svi se scukaju u peterac kao kokoske i , naravno-nista, igra temenom, preko gola,pored gola…! Bruka. Videli ste kako je pravi trener vodio ekipua tak kako ih je slozio, kako igraju kolektivnu odbranu i razvijaju igru! Francuska skola, bato! A mi hocemo da sa Krstajinom pamecu usicarimo nesto! Jadni smo, bruka! A tek ce biti na SP,ali tada ce sve biti kasno.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ljudi meni kolarov ide na zivce, ja ne mogu da smislim tog igraca, ne mogu da osporim da on igra dobro u klubu ali ja kad ga vidim u repki izbacio bi ga i sa klupe, a on sad kapiten, ja sam zatecen!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Dozivecemo debakl, gori nego na proslom svetskom prvenstvu,bruka da jedna ovakva reprezentacija prestavlja srbiju,ovo je bruka od ekipe !!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter