1
Ostali sportovi

FOTO: HOTSPORT

BURA U BEOGRADU: Navijači iskalili bes na prostorijama RSS, otkazane i preostale utakmice takozvanog Kosova! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 23.03.18 u 20:45

Poslednjih dana mnogo prašine se podiglo oko kvalifikacionog turnira za rukometno Svetsko prvenstvo juniorki, u kojem je  reprezentacija Srbije trebala da se sastane sa selekcijom samoproglašene Republike Kosovo.

Mnoge kontroverze pratile su pripreme za ove kvalifikacije, koje su prvobitno trebale da budu odigrane u Kragujevcu, da bi zatim bile prebačene u Kovilovo uz direktivu da se održe bez prisustva publike i medija, ali i bez nacionalnih obeležja zemalja učesnica.

Ipak je na posletku Vlada Republike Srbije odlučila da iz bezbednosnih razloga otkažu utakmicu između Srbije i takozvanog Kosova, nakon čega je reagovala i Evropska rukometna federacije diskvalifikovavši Srbiju iz kvalifikacija.

Očigledno se navijačima naše reprezentacije nije svidela prvobitna reakcija RSS, koja se u jednom momentu složila sa odlukom EHF-a da se turnir igra bez zastava i himni zemalja, pa su svoj bes iskalili na prostorijama Rukometnog saveza Srbije.

Zgrada u kojem je smešteno rukovodstvo našeg rukometa večeras je išarana grafitima, nakon protesta koji su navijači održali u centru Beograda.

U međuvremenu MUP je doneo odkluku da se u cilju bezbednosti otkažu i mečevi koje je takozvano Kosovo trebalo da odigra protiv selekcija Norveške i Slovačke.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter