in ,

SAOPŠTENJE RSS: Nije bila naša odluka da se turnir premesti u Kovilovo

FOTO: RSS

Prava gungula stvorila se oko kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo rukometašica u juniorskoj konkurenciji, zbog čega je sportski aspekat pao u potpuno drugi plan.

Sve je krenulo od odluke Međunarodne rukometne federacije (EHF), da se turnir koji je trebalo da se održi u Kragujevcu odigra bez nacionalnih obeležja zemalja učesnica, kako bi se izbegle tenzije zbog učešća reprezentacije takozvanog Kosova.

Ovo je samo po sebi bilo veliki šok, a novi su usledili nakon odluke RSS da se turnir premesti iz Kragujevca u Kovilovo i odigra bez prisustva kako publike tako i medija.

Ovakvi potezi rukovodećih ljudi srpskog rukometa razumljivo je izazvalo revolt domaće javnosti, a nakon svega RSS je odlučio da se obrati zvaničnim saoštenjem u kojem navode da je odluka o premeštanju lokacije turnira potekla od EHF-a.

Saopštenje RSS prenosimo u celosti:

 -Rukometni savez Srbije želi da upozna javnost sa stvarima vezanim za odigravanje kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki koji će od petka do nedelje biti održan u SC “Kovilovo”.

Evropska rukometna Federacija poslala je dokument organizatoru turnira Rukometnom savezu Srbije, kao i svim učesnicima kvalifikacija, sa jasnim i striktnim uputstvima koji će pomoći da celokupan događaj protekne u duhu sporta.

Sagledavajući bezbedonosnu situaciju, kao i celokupan publicitet koji prevazilazi granice sporta, Evropska rukometna Federacija dostavila je Rukometnom savezu Srbije odluku po kojoj će turnir u Kovilovu biti odigran bez prisustva gledalaca i predstavnika medija.

Ulaz u sportski kompleks Kovilovo biće dozvoljen samo zvaničnim članovima Federacija, predstavnicima RSS i ljudima zaduženim za organizaciju kvalifikacionog turnira.

Rukometni savez Srbije shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Sa druge strane, kao organizacija smatramo da smo učinili najviše u izuzetno teškim okolnostima, kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, sprečili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni-, stoji u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Posle svega ovoga ne možemo a da se ne zapitamo zbog čega EHF jdenostavno još u žrebu nije razdvojio reprezentacije Srbije i takozvanog Kosova, kako to rade federacije u mnogim sportovima, ako su već bili svesni da susret ova dva tima ne može proći bez tenzija.

Diskusija

Odgovorite
  1. Ajde da svi skinemo gadje i da se na……. sramota pa jel treba u svojoj kuci da cutim ječ treba u svojpj kuci treba da me gaze o pljuju e pa ne dam treba svi da dodju sa nasim zastavama i da od srca navijamo dokle vise da se sramotimo da pustimo te vaske da nas ismejavaju ZIVELA SRBIJA SRBIJA

  2. Otkazite turnir sram vas bilo…kako imate obraza da ne istaknete zastavu Srbije na medjunarodnom turniru i zabranite prisustvo publike zbog mogucnosti da navijaci unesu Srpske zastave..

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PRIJOVIĆ: Da pobedimo Maroko i Nigeriju, i napravimo dobru uvertiru za Mundijal

ZVEZDAŠI NE ODUSTAJU: Crveno-beli u Evropi još samo za čast, ali navijači ipak uz svoj klub u velikom broju (VIDEO)