0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EP: Rapsodija Srpkinja u drugom poluvremenu, za veliki preokret protiv Švedske!

Objavljeno: 21.03.18 u 20:03

Rukometašice Srbije na domaćem terenu savladale ekipu Švedske sa 30:23 (9:15) u okviru kvalifikacija za prvenstvo „starog kontinenta“.

Izabranice Ljubomira Obradovića su do ubedljive pobede stigle fantastičnom igrom u drugom poluvremenu, gde su prosto razbile rivalke i nadoknadile zaostatak od šest golova iz prvih 30 minuta meča.

Iako su na startu drugog poluvremena utakmice u niškoj dvorani „Čair“ gubile sa maksimalnih sedam golova razlike, srpske rukometašice su se poput „feniksa“ digle iz pepela i u momentima kada su ih mnogi već i otpisali napravile spektakularan preokret.

Posebno je na ovom susretu briljirala neverovatna Katarina Tomašević, koja je prosto spustila „roletnu“ na svoj gol i upisala čak 22 uspešne odbrane. Ovo je  potpuno demoralisalo gošće koje su u nastavku uspele da postignu svega osam pogodaka, a u jednom periodu čak 17 minuta nisu uspele da savladaju našeg golmana.

Sa druge strane naše devojke su pogađale sa svih pozicija i postigle čak 21 pogodak u drugih 30 minuta i na kraju došle do treće pobede u grupi 3, kojom su se osamile na čelu tabele.

Rukometašice Srbije već za tri dana očekuje revanš utakmica u Švedskoj, u kojoj će pokušati da odbrane prednost stečenu u Nišu i zadrže lidersku poziciju u grupi. Ukoliko to ostvari put ka prvom mestu biće im otvoren, pošto ih do kraja očekuju utakmice sa Farskim Ostrvima (30.maj) i Makedonojom (2. jun), obe u Nišu.

Plasman na kontinentalni šampionat obezbediće dve najbolje reprezentacije u grupi, ali prvo mesto je važno zbog boljeg položaja na žrebu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter