in ,

IZNENADNA PROMENA: Kvalifikacioni turnir zbog Kosova premešten iz Kragujevca, veliko nezadovoljstvo iz RSKiM!

Rukometni savez Srbije odlučio je da promeni mesto odigravanja kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo za juniorke zbog nastupa reprezentacije taz. Kosova.

Nakon što je Evropska rukometna federacija (EHF) donela odluku da se ovaj turnir odigra bez nacionalnih obeležja, zbog negodovanja RS Kosova, naš rukometni savez je odlučio da kvalifikacioni turnir premesti iz Kragujevca u Kovilovo.

Ova odluka RSS izazvala je burnu reakciju Rukometnog saveza Kosova i Metohije, koji su je nazvali sramotnom.

-Odluka da se za mesto odigravanja kvalifikacionog turnira za juniorke odredi Kovilovo umesto Kragujevca, nije donela ništa više ili bolje od onoga što je prva odluka donela, a to je osećaj izdaje, osramoćenosti i poniženja. Zar je jedini način da se ovoj poražavajućoj odluci stane na put, taj što će se “zamazati oči“ svima, tako što će se iz Kragujevca turnir premestiti u Kovilovo, u prestonicu Srbije, Beograd?! Pravljenje ustupaka nepostojećoj državi Kosovo ne sme biti naša praksa i model ponašanja, jer to može samo da znači da neko pokušava “na mala vrata“ da prizna postojanje nečega što ne postoji. Bez himne, državnih obeležja i navijača, ovaj turnir biće samo poraz, nova sramota i bol u srcu svih kojima je Kosovo i Metohija dedovina, ljubav i svetinja“, navodi se u saopštenju UO RS KiM koje je potpisao predsednik Slavoljub Mandić.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ODGOVOR NA GLASINE IZ ITALIJE: Evo šta o svom odnosu i saradnji kažu SMS i Kežman

REAKCIJA IZ NIŠA: Uprava Radničkog razjasnila situaciju oko kapitena Jovanovića