0
Humanitarni tiket

HUMANOST NA DELU: Veliki odziv davalaca u akciji „Život je krv“

Objavljeno: 21.03.18 u 17:30

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Život je krv“ održana je danas na Novom Beogradu u prostorijama kompanije „MaxBet“.

Odziv davalaca bio je iznad očekivanja, pa su zaposleni iz Zavoda za transfuziju krvi morali da se vrachaju po još kesa.

-Kolege iz Zavoda su ponele 30 kesa, a mi imamo 67 prijavljenih. Davalaca u našem društvu ima sve manje, a mi kao kompanija pokušavamo da se borimo tako što po celoj Srbiji organizujemo ovakve akcije. Imamo 2.000 zaposlenih, uglavnom mladih, od ćega 30 odsto davalaca krvi-, rekao je Tanjugu interni revizor u kompaniji „MaxBet“ Goran Samolovac.

Prema njegovim rečima, motivacija budućhih davalaca je neophodna.

-Mnogo radimo na motivaciji davalaca krvi i lično u svakodnevnom kontaktu sa kolegama pokušavam da ih motivišem. Evo danas je došla koleginica da prvi put da krv jer sam joj, kako kaže, jednom prilikom objasnio kako je to dobro za zdravlje organizma. To je najveća satisfakcija, stalno imamo nove davaoce i nastavićemo da motivišemo ljude da daju krv“, poručio je on.

Akcija „Život je krv“ već drugi put se organizuje u Beogradu, a prethodno je održana u Novom Sadu, Nišu i Kruševcu i do sada je prikupljeno više od 500 jedinica krvi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter