0
Domaći fudbal

FOTO: FIFA

SPREMNI ZA RUSIJU: Čepurin podelio prve ‘navijačke pasoše’ u Srbiji

Objavljeno: 21.03.18 u 15:05

Ambasador Rusije Aleksandar Čerpurin dodelio je danas u Ruskom domu u Beogradu prve navijačke pasoše (Fan ID) srpskim navijačima, bez kojih neće biti moguć ulazak na stadione tokom Svetskog prvenstva.

-Danas je važan dan za sve obožavaoce sporta u Srbiji, a posebno fudbalske navijače u Srbiji. Ovo je važan dokument koji obezbedjuje ulazak na stadione, ali i besplatan prevoz u gradovima domaćina-, rekao je Čepurin na svečanosti u Ruskom domu.

S navijačkim pasošem se u Rusiju ulazi bez vize, besplatno se koristi gradski prevoz i garantuje ulazak na utakmice Mundijala.

-Za Rusiju je posle izbora Vladimira Putina za novi šestogodišnji mandat najbitniji dogadjaj predstojeće Svetsko prvenstvo. Izgradjno je 12 ‘super stadiona’, a izmedju ostalih oni u Samari, Kalinjingradu i Moskvi-, dodao je Čepurin.

On je podsetio na reči ministra spoljnih poslova Ivice Dačića koji je nedavno izjavio u Moskvi prilikom posete stadiona Spartaka da je Srbija favorit u duelu protiv Brazila.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović je Čepurinu poklonio dres reprezentacije Srbije s brojem 10 i pozvao sve da na Mundijalu navijaju za Rusiju i Srbiju.

Ambasada Rusije je navijačima uz „Fan ID“ poklonila „srpsko-ruski razgovornik“, a najavila je i da će uoči i tokom Mundijala u Ruskom domu organizovati mnoštvo dogadjaja posvećenim Svetskom prvenstvu.

Po dodeli šest navijačkih pasoša prisutnima se obratio doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i defanzivac Zenita iz Sankt Peteburga Branislav Ivanović koji je čestitao navijačima i zahvalio im se što će u Rusiji bodriti Srbiju.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi E sa selekcijama Kostarike, Švajcarske i Brazila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter