0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘POVREĐENI SERGEJ, VELJKOVIĆ, LUKA, VUJADIN…’: Ovako je Krstajić obrazložio odluku o smeni kapitena (FOTO)

Objavljeno: 19.03.18 u 17:15

Na konferenciji za medije u kući fudbala selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić je objavio odluku o smeni kapitena Branislava Ivanovića.

Novi kapiten je Aleksandar Kolarov, a zamenik Nemanja Matić. Tu odluku obrazložio je predstavnicima medija u Staroj Pazovi.

– Zadovoljstvo mi je da predstavim kapitena i zamenika kapitena. To su stvari koje su normalne kod nas u struci i moja ideja sa Kolarovim kao kapitenom i Matićem je da imaju kvalitet, snagu i moć da nastave tamo gde je Bane stao. Bane je bio i ostao deo ekipe, mnogo je dao Srbiji i Srbija njemu. Pričali smo, razgovorali, ovo su interne stvari, rešavamo ih u svlačionici sa igračima  – kazao je Krstajić.

FOTO: STARSPORT

Selektor je istakao da ima nekoliko igrača u timu koji kubure sa povredama i neće igrati u prvom meču protiv Maroka u Torinu 23. marta.

– Imamo problem sa Sergejem Milinković-Savićem koji je povređen, doputovao je u kamp i biće sa ekipom. Veljković ima lakšu povredu, doći će u sredu, Luka Milivojević ima problem sa zadnjom ložom, ići će na magnetnu i Vujadin je povređen, ali nadam se da će biti spreman do druge utakmice. Malo je specifična situacija za pozive novim igračima, za našu ekipu, jer je problem sa vizama za London. Imamo novajliju, to je Nemanja Maksimović, kojeg smo priključili baš zbog tih problema. Bio je na širem spisku. 

FOTO: STARSPORT

Selektor je najavio da će biti još promena, ali nije želeo da ih otkriva, kao ni sistem igre u kom će Srbija igrati.

– Ne krijem, ali nije vreme da kažem sistem igre, ali to je ono što smo igrali na azijskoj turneji. Promeniće se samo neki igrači. Rotiraćemo mnogo igrača da bismo videli na koga sve možemo da računamo. Drago mi je da je i Matić, defanzivni vezni igrač, počeo da daje golove. To znači da i Srbija ima gol više u nogama. Ove dve utakmice rezultatski nisu najvažnije, iako ćemo ići na pobedu da budemo najbolji što možemo. Dok sam igrao fudbal, dobijali smo ceduljice, o tom potom, voleo bih da se zahvalim momcima, da im napišem ceduljicu igrate još pet minuta, izdržite… – rekao je Krstajić.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter