0
Domaći fudbal

SUPERLIGA SRBIJE: Zemun očitao Voši lekciju na ‘Karađorđu’, Borac zakuvao borbu za opstanak, goleada u Ivanjici

Objavljeno: 18.03.18 u 16:20

Fudbaleri Vojvodine poraženi su kao domaćini od ekipe Zemuna sa ubedljivih 3:0, u meču 28. kola domaćeg šampionata.

Novosađani su tako još jednom razočarali svoje navijače, pošto su nakon ispadanja iz Kupa upisali i treći poraz u poslednje četiri superligaške utakmice.

Zemunci su na stadionu „Karađorđe“ već do poluvremena stekli veliku prednost, pošto su pogocima Veljka Simića i Justasa Laciskasa došli do lepe prednosti od 2:0.

Samopouzdanje ekipe Ilije Stolice dodatno je slomio i promašen jedanaesterac Jovančića u poslednim trenucima prvog poluvremena, kojim je domaći tim propustio veliku šansu da se pred odlazak na odmor vrati u utakmicu.

Umesto toga, start drugog poluvremena doneo je konačno razrešenje pitanja pobednika pošto Nemanja Vučić u 54. minutu nije propustio da realizuje najstrožu kaznu i dokusuri grogiranog domaćina.

Izuzetno važnu pobedu, prvu ovog proleća, ostvario je i čačanski Borac, koji je kao domaćin bio bolji od ekipe Bačke rezultatom 2:1 .

Borac je na stadionu „kraj Morave“ ostvario prvi trijumf još od početka decembra 2018. godine i prekinuo niz od osam utakmica bez slavlja. Ključan period ovog susreta bio je start drugog poluvremena, kada su Čačani postigli dva pogotka u razmaku od dva minuta. Prvi od njih delo je Uroša Stamenića koji je u 51. minutu doneo izjednjačenje, a goste je potpuno slomio autogol rezerviste Filipa Bajića svega 120 sekundi kasnije.

Sve što su gosti iz Bačke Palanke uspeli da urade do kraja jeste da ublaže ovaj poraz i to preko Timoteja Dodleka u prvom minutu nadoknade vremena.

Superliga, 28. kolo:

Petak:

Voždovac – Radnički Niš 2:1 (1:1)
(Pavićević 17, Mihajlov 53 – Mićić 19)

Nedelja:

Partizan – Radnik Surdulica 2:0 (0:0)
(Jevtović 63pen, N. G. Miletić 66)

Borac Čačak – Bačka 2:1 (0:0)
(Stamenić 51, Bajić 53ag – Dodlek 90)

Javor – Čukarički 3:3 (2:1)
(Karišik 16, Mrkajić 43, 47 – Docić 24, Karišik 62ag, Mudrinski 78)

Vojvodina – Zemun 0:3 (0:2)
(Simić 18, Lasickas 32, Vučić 53pen)

Napredak-Mladost Lučani
Mačva-Crvena zvezda
Spartak Subotica-Rad

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter